ManpowerGroup

​Över 700 lediga jobb i Göteborgsregionen andra kvartalet

Dela

ManpowerGroup behöver snarast rekrytera ytterligare över 2 000 personer runt om i landet och allra störst rekryteringsbehov har företagen i Göteborg där det just nu finns över 700 lediga jobb. Det är såväl tillsvidare- och sommarjobb, ”första jobbet”-anställningar som specialist- och chefsjobb inom en rad yrkesområden som efterfrågas.

De 700 lediga jobben i Göteborg med omnejd finns inom en rad yrkesområden, men störst efterfrågan är det för närvarande på kundtjänstpersonal, montörer, truckförare, lagerpersonal samt administration och försäljning. Även IT-kompetens och chefer på olika nivåer efterfrågas.

-Vi ser en efterfrågeökning inom en mängd olika yrken i Göteborgsregionen och vi är givetvis mycket angelägna om att hitta den kompetens vi söker, samtidigt som det känns bra att kunna ge många ett gyllene tillfälle att få ett jobb eller kanske byta jobb, säger Jenny Maxén, affärsområdeschef Manpower i Göteborg.

-Arbetsmarknaden i Sverige går starkt och vi söker såväl ingenjörer, IT-personal, ekonomer som chefer. Under våren rekryterar vi till chefsjobb i både kommuner, landsting och till privat verksamhet, säger Hans Nordfors, affärsområdeschef Experis i Göteborg.

I övriga landet finns det många lediga jobb i Stockholm, Skåne och delar av Norrland samt på vissa orter i mellansverige. Även där råder stor efterfrågan på kundtjänstpersonal, lager- och industripersonal samt IT-kompetens och chefer på olika nivåer.

Att arbetsmarknaden går upp syns även på antalet lediga jobb på Sveriges största jobbsajt www.manpower.se som nu har över 30 000 lediga jobb.

-Med den anställningstakt vi nu har kan vi verkligen säga att vi på ManpowerGroup bidrar både till att minska arbetslöshet och utanförskap och till ett växande näringsliv i regionen och det är vi mycket stolta över, säger Lars Forseth, VD för ManpowerGroup Sverige.

För mer information kontakta:

Hélène Belin, kommunikationschef ManpowerGroup, tel: 070-377 45 43, helene.belin@manpowergroup.se

www.manpowergroup.se/Pressrum1/#/

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

ManpowerGroup
ManpowerGroup
Klarabergsgatan 29
111 81 Stockholm

http://www.manpowergroup.se

Om ManpowerGroup
ManpowerGroup™ är världsledande inom arbetsmarknadsrelaterade tjänster. Vi hjälper organisationer att omvandla sig i en snabbt föränderlig värld, genom att hitta och utveckla talanger som gör det möjligt för våra kunder att utvecklas. ManpowerGroup™ Sverige har 12 000 medarbetare på drygt 50 orter med fyra varumärken: Manpower®, Experis®, Right Management® och ManpowerGroup® Solutions. Varje år sätter vi 20 000 personer i jobb i Sverige. 

Följ ManpowerGroup

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från ManpowerGroup

Ny prognos: 2019 inleds med fler jobbtillfällen i mellersta Sverige11.12.2018 08:41Pressmeddelande

Arbetsgivare i mellersta Sverige, där Södermanland, Västmanland, Värmland och Örebro län ingår, förväntar sig en ökad efterfrågan på arbetskraft i början på det nya året. Sysselsättningstrenden för regionen ligger på +5 procent för det första kvartalet, på samma nivå som Sverige som helhet. Det är dock en rejäl minskning jämfört med föregående kvartals rekordprognos på +22 procent, visar ManpowerGroup Arbetsmarknadsbarometer.

Ny prognos: 2019 inleds med fler jobbtillfällen i Västsverige11.12.2018 08:38Pressmeddelande

Arbetsgivare i Västra Götalands och Hallands län, förväntar sig en ökad efterfrågan på arbetskraft i början på det nya året. Sysselsättningstrenden för regionen ligger på +6 procent för det första kvartalet, långt från rekordprognosen för motsvarande period förra året som då låg på +16 procent. Jobbprognosen för Sverige som helhet ligger på +5 procent, visar ManpowerGroup Arbetsmarknadsbarometer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum