ManpowerGroup

​Över 700 lediga jobb i Göteborgsregionen andra kvartalet

Dela

ManpowerGroup behöver snarast rekrytera ytterligare över 2 000 personer runt om i landet och allra störst rekryteringsbehov har företagen i Göteborg där det just nu finns över 700 lediga jobb. Det är såväl tillsvidare- och sommarjobb, ”första jobbet”-anställningar som specialist- och chefsjobb inom en rad yrkesområden som efterfrågas.

De 700 lediga jobben i Göteborg med omnejd finns inom en rad yrkesområden, men störst efterfrågan är det för närvarande på kundtjänstpersonal, montörer, truckförare, lagerpersonal samt administration och försäljning. Även IT-kompetens och chefer på olika nivåer efterfrågas.

-Vi ser en efterfrågeökning inom en mängd olika yrken i Göteborgsregionen och vi är givetvis mycket angelägna om att hitta den kompetens vi söker, samtidigt som det känns bra att kunna ge många ett gyllene tillfälle att få ett jobb eller kanske byta jobb, säger Jenny Maxén, affärsområdeschef Manpower i Göteborg.

-Arbetsmarknaden i Sverige går starkt och vi söker såväl ingenjörer, IT-personal, ekonomer som chefer. Under våren rekryterar vi till chefsjobb i både kommuner, landsting och till privat verksamhet, säger Hans Nordfors, affärsområdeschef Experis i Göteborg.

I övriga landet finns det många lediga jobb i Stockholm, Skåne och delar av Norrland samt på vissa orter i mellansverige. Även där råder stor efterfrågan på kundtjänstpersonal, lager- och industripersonal samt IT-kompetens och chefer på olika nivåer.

Att arbetsmarknaden går upp syns även på antalet lediga jobb på Sveriges största jobbsajt www.manpower.se som nu har över 30 000 lediga jobb.

-Med den anställningstakt vi nu har kan vi verkligen säga att vi på ManpowerGroup bidrar både till att minska arbetslöshet och utanförskap och till ett växande näringsliv i regionen och det är vi mycket stolta över, säger Lars Forseth, VD för ManpowerGroup Sverige.

För mer information kontakta:

Hélène Belin, kommunikationschef ManpowerGroup, tel: 070-377 45 43, helene.belin@manpowergroup.se

www.manpowergroup.se/Pressrum1/#/

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

ManpowerGroup
ManpowerGroup
Klarabergsgatan 29
111 81 Stockholm

http://www.manpowergroup.se

ManpowerGroup™ är världsledande på att hitta rätt lösning utifrån människans potential och företagens ambition. Vi hjälper såväl små som stora verksamheter i många olika branscher under fyra varumärken: ManpowerGroup™ Solutions, Experis, Manpower och Right Management.

Vi finns i mer än 80 länder över hela världen. Genom globala insikter och lokal expertkunskap, ökar vi framgången för våra kunder.

I Sverige finns finns vi representerade på mer än 70 kontor och har totalt drygt 12.000 anställda. 
Verksamheten genererar drygt 20.000 jobb varje år.

Manpower.se är en av de ledande jobbsiterna i Sverige med drygt 200.000 aktiva cv och mellan 8.000 - 15.000 aktuella jobbannonser. För mer information eller för att söka lediga jobb - besök manpower.se

Följ ManpowerGroup

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste pressmeddelandena från ManpowerGroup

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum