ManpowerGroup

​Över 700 lediga jobb i Stockholm och Mälardalen under andra kvartalet

Dela

ManpowerGroup behöver snarast rekrytera ytterligare över 2 000 personer runt om i landet som en följd av kraftigt ökad efterfrågan. I Stockholm och Mälardalen finns just nu över 700 lediga jobb. Det är både tillsvidare- och sommarjobb, ”första jobbet”-anställningar samt specialist- och chefsjobb inom en rad yrkesområden som efterfrågas.

Jobben finns främst i Stockholm, som har ungefär 600 lediga jobb, men även bland annat Eskilstuna och Västerås har stor arbetskraftsefterfrågan. Behoven finns inom en rad yrkesområden, men störst efterfrågan är det för närvarande på kundtjänstpersonal, maskinoperatörer och lagerpersonal. Även ekonomer, IT-kompetens och chefer på olika nivåer efterfrågas.

-Vi ser en efterfrågeökning inom en mängd olika yrken i Stockholm och Mälardalen inklusive Eskilstuna och Västerås och även i Örebroområdet och vi är givetvis mycket angelägna om att hitta den kompetens vi söker. Samtidigt som det känns bra att kunna ge många ett gyllene tillfälle att få ett jobb eller kanske byta jobb, säger Elisabeth Skol, regionchef för Manpower i Stockholm.

-Arbetsmarknaden i Sverige går starkt och vi rekryterar såväl ekonomer, ingenjörer, IT-personal som chefer. Under våren kommer många att få chansen att ta nästa steg i sin karriär genom oss, säger Eva Brunnberg, regionchef på Experis.

-Med den anställningstakt vi nu har kan vi verkligen säga att vi på ManpowerGroup bidrar både till att minska arbetslöshet och utanförskap och till ett växande näringsliv i regionen och det är vi mycket stolta över, säger Lars Forseth, VD för ManpowerGroup Sverige.

I övriga landet finns det många lediga jobb i Göteborg, Skåne och delar av Norrland. Även där råder stor efterfrågan på kundtjänstpersonal, lager- och industripersonal samt IT-kompetens och chefer på olika nivåer. Att arbetsmarknaden går upp syns även på antalet lediga jobb på Sveriges största jobbsajt www.manpower.se som nu har över 30 000 lediga jobb.

Orterna i Stockholm och Mälardalen som i störst utsträckning behöver kompetens under den närmaste tiden:

  • Stockholm ca 600 jobb
  • Eskilstuna ca 75 jobb
  • Västerås ca 65 jobb

För mer information kontakta:

Hélène Belin, kommunikationschef ManpowerGroup, tel: 070-377 45 43, helene.belin@manpowergroup.se

www.manpowergroup.se/Pressrum1/#/

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

ManpowerGroup
ManpowerGroup
Klarabergsgatan 29
111 81 Stockholm

http://www.manpowergroup.se

Om ManpowerGroup
ManpowerGroup™ är världsledande inom arbetsmarknadsrelaterade tjänster. Vi hjälper organisationer att omvandla sig i en snabbt föränderlig värld, genom att hitta och utveckla talanger som gör det möjligt för våra kunder att utvecklas. ManpowerGroup™ Sverige har 12 000 medarbetare på drygt 50 orter med fyra varumärken: Manpower®, Experis®, Right Management® och ManpowerGroup® Solutions. Varje år sätter vi 20 000 personer i jobb i Sverige. 

Följ ManpowerGroup

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från ManpowerGroup

Byggbranschen levererar ny rekordprognos för höstens arbetsmarknad17.9.2018 08:45Pressmeddelande

Arbetsgivare i byggbranschen förväntar sig en rejält ökad efterfrågan på arbetskraft under hösten. Sysselsättningstrenden för det fjärde kvartalet 2018 ligger på +13 procent, Det är en knapp ökning från föregående kvartals prognos, som då var den starkaste jobbprognosen branschen sett på sex år. Jobbprognosen för Sverige som helhet ligger på +8 procent, visar ManpowerGroup Arbetsmarknadsbarometer.

Ny prognos Q4: Ökad sysselsättning i hotell- och restaurangbranschen under hösten17.9.2018 08:38Pressmeddelande

Arbetsgivare i hotell- och restaurangbranschen förväntar sig en ökad efterfrågan på arbetskraft under hösten. Sysselsättningstrenden för det fjärde kvartalet 2018 ligger på +14 procent, en ökning jämfört med motsvarande period förra året då prognosen låg på +8 procent. Jobbprognosen för Sverige som helhet ligger på +8 procent, visar ManpowerGroup Arbetsmarknadsbarometer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum