ManpowerGroup

​Över 700 lediga jobb i Stockholm och Mälardalen under andra kvartalet

Dela

ManpowerGroup behöver snarast rekrytera ytterligare över 2 000 personer runt om i landet som en följd av kraftigt ökad efterfrågan. I Stockholm och Mälardalen finns just nu över 700 lediga jobb. Det är både tillsvidare- och sommarjobb, ”första jobbet”-anställningar samt specialist- och chefsjobb inom en rad yrkesområden som efterfrågas.

Jobben finns främst i Stockholm, som har ungefär 600 lediga jobb, men även bland annat Eskilstuna och Västerås har stor arbetskraftsefterfrågan. Behoven finns inom en rad yrkesområden, men störst efterfrågan är det för närvarande på kundtjänstpersonal, maskinoperatörer och lagerpersonal. Även ekonomer, IT-kompetens och chefer på olika nivåer efterfrågas.

-Vi ser en efterfrågeökning inom en mängd olika yrken i Stockholm och Mälardalen inklusive Eskilstuna och Västerås och även i Örebroområdet och vi är givetvis mycket angelägna om att hitta den kompetens vi söker. Samtidigt som det känns bra att kunna ge många ett gyllene tillfälle att få ett jobb eller kanske byta jobb, säger Elisabeth Skol, regionchef för Manpower i Stockholm.

-Arbetsmarknaden i Sverige går starkt och vi rekryterar såväl ekonomer, ingenjörer, IT-personal som chefer. Under våren kommer många att få chansen att ta nästa steg i sin karriär genom oss, säger Eva Brunnberg, regionchef på Experis.

-Med den anställningstakt vi nu har kan vi verkligen säga att vi på ManpowerGroup bidrar både till att minska arbetslöshet och utanförskap och till ett växande näringsliv i regionen och det är vi mycket stolta över, säger Lars Forseth, VD för ManpowerGroup Sverige.

I övriga landet finns det många lediga jobb i Göteborg, Skåne och delar av Norrland. Även där råder stor efterfrågan på kundtjänstpersonal, lager- och industripersonal samt IT-kompetens och chefer på olika nivåer. Att arbetsmarknaden går upp syns även på antalet lediga jobb på Sveriges största jobbsajt www.manpower.se som nu har över 30 000 lediga jobb.

Orterna i Stockholm och Mälardalen som i störst utsträckning behöver kompetens under den närmaste tiden:

  • Stockholm ca 600 jobb
  • Eskilstuna ca 75 jobb
  • Västerås ca 65 jobb

För mer information kontakta:

Hélène Belin, kommunikationschef ManpowerGroup, tel: 070-377 45 43, helene.belin@manpowergroup.se

www.manpowergroup.se/Pressrum1/#/

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

ManpowerGroup
ManpowerGroup
Klarabergsgatan 29
111 81 Stockholm

http://www.manpowergroup.se

ManpowerGroup™ är världsledande på att hitta rätt lösning utifrån människans potential och företagens ambition. Vi hjälper såväl små som stora verksamheter i många olika branscher under fyra varumärken: ManpowerGroup™ Solutions, Experis, Manpower och Right Management.

Vi finns i mer än 80 länder över hela världen. Genom globala insikter och lokal expertkunskap, ökar vi framgången för våra kunder.

I Sverige finns finns vi representerade på mer än 70 kontor och har totalt drygt 12.000 anställda. 
Verksamheten genererar drygt 20.000 jobb varje år.

Manpower.se är en av de ledande jobbsiterna i Sverige med drygt 200.000 aktiva cv och mellan 8.000 - 15.000 aktuella jobbannonser. För mer information eller för att söka lediga jobb - besök manpower.se

Följ ManpowerGroup

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från ManpowerGroup

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum