Åklagarmyndigheten

Överåklagare avför misstänkt person från utredning om mord i Skövde

Dela

Överåklagare Mikael Björk har i dag torsdag den 21 juli avfört den kvinna som varit skäligen misstänkt för mord i ett ärende som rör en 64-årig man som dog i augusti 2018. Polismyndigheten tar nu över ledningen av förundersökningen.

– Vi har förhört den misstänkta kvinnan, som nekar till brott. Det saknas konkret stödbevisning vilket gör att det inte går att bevisa att personen har gjort sig skyldig till brott. Kvinnan är därmed avförd från utredningen. Det finns ingen person i utredningen som är misstänkt, säger överåklagare Mikael Björk, som lett förundersökningen.

Eftersom mord inte preskriberas och det inte finns en misstänkt gärningsperson lämnar nu överåklagare Mikael Björk tillbaka ledningen av förundersökningen till Polismyndigheten.

I och med att förundersökningen fortsätter råder fortsatt förundersökningssekretess.

Tidigare pressmeddelande i ärendet 27 januari 2020.

Kontakt

Överåklagare Mikael Björk är tillgänglig på telefon 010-562 71 02, i dag torsdag 21 juli kl. 13-15.

Magnus Karlsson, gruppchef, polisinspektör Grova Brott PO Skaraborg, 010-56 580 13, är också tillgänglig kl. 13-15 i dag.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum