RF/SISU

Överklagan till Riksidrottsnämnden

Dela

Svenska Ridsportförbundet har idag meddelat att de överklagar beslut från den egna disciplinnämnden till Riksidrottsnämnden. Överklagan rör ärenden gällande våldtäkt och övergrepp.

– Riksidrottsnämnden får nu pröva ärendet i sedvanlig ordning. Sedan se hur vi bäst fortsätter det viktiga arbetet tillsammans med att säkerställa att idrotten är en trygg plats, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Under de senaste åren har arbetet med trygga idrottsmiljöer intensifierats.

– Både arbetet med trygga idrottsmiljöer, verktyg och regelverk behöver ständigt ses över för att vi ska fortsätta utveckla idrotten och säkerställa en trygg miljö för alla, säger Björn Eriksson.

Här hittar du Svenska Ridsportförbundets text (länk)

Här hittar du information om trygg idrott (länk)

Här hittar du RF stadgar (länk)

För mer information kontakta


Björn Eriksson
Ordförande Riksidrottsförbundet
070-626 46 06

Nyckelord

Kontakter

Om

RF/SISU
RF/SISURiksidrottsförbundet (RF) är paraplyorganisation för hela den svenska idrottsrörelsen. RF:s främsta uppgift är att stödja och företräda våra 70 medlemsförbund (specialidrottsförbund) och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.
SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund som erbjuder folkbildning till idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.
RF-SISU:s 19 regionala organisationer, RF-SISU distrikt ger idrottsföreningar stöd i idrottsfrågor och med folkbildning. Idrottsrörelsen består av cirka 19 000 idrottsföreningar och drygt tre miljoner medlemmar.

Följ RF/SISU

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RF/SISU

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum