Enköpings kommun

Överklagande Åkersbergs omvårdnadsboende

Dela

Tekniska nämnden har nu beslutat att överklaga tingsrättens dom gällande Åkersbergs omvårdnadsboende och gå vidare med rättsprocessen till hovrätten.

År 2018 stämde Enköpings kommun PEAB för kostnader orsakade av inomhusmiljöproblem i Åkersbergs omvårdnadsboende. Den 1 april 2022 dömde tingsrätten att avslå Enköpings kommuns talan och att kommunen ska betala rättegångskostnader.

Svea hovrätt har efter detta meddelat prövningstillstånd och ett beslutsärende för att se om kommunen ska gå vidare med en överklagan lyftes på Tekniska nämnden 15 juni.

Tekniska nämnden har nu beslutat att överklaga tingsrättens dom och gå vidare med rättsprocessen till hovrätten.

- Nämnden var enig och tydlig i sitt beslut, vi vill fortsätta driva överklagandet mot PEAB vidare i hovrätten. Prövningstillståndet visar att det finns en möjlighet att vinna målet och frågan är viktig både för Enköping och andra kommuner, både ekonomiskt och principiellt, säger Tomas Rådkvist, ordförande i Tekniska nämnden.

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum