Svenska kyrkan Norrköping

Överlevare från Förintelsen berättar om sina upplevelser

Dela

Demokrati- och människovärdesdagarna 2020, som pågår mellan 26 januari till 6 februari, är ett samarrangemang mellan Svenska kyrkan i Norrköping och Norrköpings kommun. Tillsammans med 19 medarrangörer genomförs föreläsningar, utställningar, samtal, musik med mera, med fokus på demokrati och människovärde. Söndagen den 2 februari kl 17.00, besöker Susanna Christensen, överlevare från Förintelsen, Hedvigs kyrka.

Susanna föddes som Lukács, Zsuzsanna i Makó i Ungern (numera Slovakien) den 8 februari 1933. Hennes familj tvingades flytta till Ghettot i Makó. Den sextonde juni 1944 transporterades familjen över Österrike till koncentrationslägret Bergen Belsen i Tyskland. Den 15 april befriades lägret, men hennes far, utmärglad av svält och sjukdom, avled den 17 april.

Susanna kom som överlevande till Sverige och gifte sig 1953 med en dansk man och fick två barn. Som 87-åring reser hon fortfarande runt och berättar om sitt liv som överlevare från Förintelsen.

Susanna, som nu är bosatt i Stockholm, är öppen för att lokal press och media, från den 29 januari och framåt kan ringa henne för en pratstund inför sitt besök den 2 februari i Hedvigs kyrka under Demokrati- och människovärdedagarna. Telefonnummer till Susanna kan fås via Anne Olofsson. 

Läs mer om Susanna: https://poddtoppen.se/podcast/1287482909/overlevarna/avsnitt-24-susanna-christensen

Övriga frågor runt veckans arrangemang eller inför Susanna Christensens besök kan besvaras av Anne Olofsson.

Kontakt:
Anne Olofsson
Titel: Koordinator Hållbar utveckling, utrednings- och utvecklingsenheten, Norrköpings kommun
Telefon:011-15 11 20, eller 076-128 11 44
E-post: anne.olofsson@norrkoping.se

Läs hela programmet på:
www.norrkoping.se/demokratidagar

Om

Svenska kyrkan Norrköping
Svenska kyrkan Norrköping
Nya Rådstugugatan 7
601 04 Norrköping

+46(11)241000https://www.svenskakyrkan.se/norrkoping

Vår kyrka finns till för dig.

Svenska kyrkan vill vara en närvarande och öppen kyrka som ger möjlighet till eftertanke, tro och engagemang. Vi är en gemenskap och ett stöd i glädje och sorg, i vardagen liksom vid livets stora skiften, både hemma och långt bort. Vår kyrka finns till för dig.

Svenska kyrkan i Norrköping, eller Norrköpings pastorat, som är det juridiska namnet, består av fyra församlingar, en kyrkogårdsförvaltning, kansli och en utvecklingsenhet.

Följ Svenska kyrkan Norrköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Norrköping

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum