Jernkontoret

På fredag tävlar åtta lag om Framtidsstipendiet 2020

Dela

På fredag den 13 november möts åtta låg i tävlingen CRE8® the Future som genomförs digitalt via Jernkontoret i Stockholm. Det är en kreativitetstävling med ett verkligt företagscase där de tre bästa lagen tilldelas Framtidsstipendiet på totalt 400 000 kronor. I år kommer externa att få ta del av presentationer och prisutdelning efterföljande veckan.

Deltagare i tävlingen CRE8® the Future 2020
Deltagare i tävlingen CRE8® the Future 2020

Deltagande lag är de som har den största disciplinära mångfalden.

På den digitala tävlingsdagen den 13 november får studentlagen ett verkligt företagscase. Under tre timmar får lagen komma fram till sin lösning på caset som de sedan presenterar för en jury. Juryn utser de tre bästa lagen.

Framtidsstipendiet om totalt 400 000 kronor finansieras av Sancte Örjens Gille och fördelas med 250 000 kronor för första plats, 100 000 kronor för andraplatsen och 50 000 kronor för tredjeplatsen. Det vinnande laget deltar också vid den digitala Ståldagen den 2 december.

Med anledning av rådande läge genomförs tävlingen digitalt.

I syfte att fokusera på tävlingens olika moment och säkerställa den digitala tekniken för deltagarna, kommer externa personer inte att kunna ta del av tävlingen live. Istället spelas dagen in i sin helhet och klipps samman för delning via Jernkontorets youtube-kanal. Där kommer den som önskar att kunna ta del av casepresentationen, lagens presentationer och juryns motiveringar, under efterföljande vecka.

Om de tävlande lagen

2020 års deltagande lag kommer från 16 olika lärosäten, lagen består av totalt 18 kvinnor och 21 män. För första gången deltar ett gymnasielag i tävlingen.

Nedan presenteras årets utvalda lag. Journalister är varmt välkomna att kontakta de medverkande lagen inför eller efter fredagen den 13 november. För frågor om tävlingen kontakta: maja.bostrom@jernkontoret.se

One stihl, two stiel, many stoeels – Uppsala universitet, Linköpings universitet & Kungliga Tekniska högskolan

Kontaktperson: Joel Waldenbäck, 072-3635963

Green Steel – Kungliga Tekniska högskolan & Handelshögskolan i Stockholm, Lunds universitet

Kontaktperson: William Ullbors, 076-6275025

Ge järnet – Mittuniversitetet & Sveriges lantbruksuniversitet

Kontaktperson: Ayad Shaif, 076-9335555

Fe-puer – Soltorgsgymnasiet & Hagagymnasiet

Kontaktperson: Fanny Bäcksholm, 070-2962539

Let metal you – Kungliga Tekniska högskolan, Stockholms universitet & Linköpings universitet

Kontaktperson: Filip Ivarsson, 076-114 52 42

Let metal you 2 – Uppsala universitet, Lunds universitet, Malmö universitet & Karlstad universitet

Kontaktperson: Anton Alm, 070-0591628

Stålarna – Linköpings universitet, Stockholms universitet, Luleå tekniska universitet & Göteborgs universitet

Kontaktperson: Jesper Werneskog, 073-9960025

Många jern i elden – Chalmers tekniska högskola, Handelshögskolan- Göteborgs universitet, Luleå tekniska högskola & Uppsala universitet

Kontaktperson: John Eriksson, 0730-784879

Läs mer om tävlingen

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Deltagare i tävlingen CRE8® the Future 2020
Deltagare i tävlingen CRE8® the Future 2020
Ladda ned bild

Om

Jernkontoret
Jernkontoret
Box 1721
111 87 Stockholm

https://www.jernkontoret.se

Om Jernkontoret

Jernkontoret är den svenska stålindustrins branschorganisation. Organisationen grundades 1747 och ägs sedan dess av de svenska stålföretagen. Jernkontoret företräder stålindustrin i frågor som berör handelspolitik, forskning och utbildning, standardisering, energi, miljö och hållbarhet samt transportfrågor. Jernkontoret leder den gemensamma nordiska stålforskningen. Dessutom utarbetar Jernkontoret branschstatistik och bedriver bergshistorisk forskning.

Hantering av personuppgifter

Du har rätt att när som helst avregistrera dig från våra utskick och/eller radera dina personuppgifter i våra register. Du kan läsa om dina rättigheter och om hur Jernkontoret hanterar dina personuppgifter på jernkontoret.se/dataskydd.

Följ Jernkontoret

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jernkontoret

Viktig plan för en cirkulär ekonomi – men kvotplikt på stål måste avvärjas22.1.2021 16:35:08 CETPressmeddelande

Stål, ett material som kan återvinnas om och om igen med bibehållen kvalitet är en förutsättning för en cirkulär ekonomi. Den 22 januari presenterade miljö- och klimatminister Isabella Lövin och näringsminister Ibrahim Baylan regeringens viktiga handlingsplan för cirkulär ekonomi. Många av de 100 förslagen kan gynna en cirkulär ekonomi, men hot om kvotplikt på mängd återvunnet material i nya stålprodukter måste avvärjas.

Samordnad forskning ska bidra till att klimatfärdplanen blir verklighet20.1.2021 07:00:00 CETPressmeddelande

Samforsk klimat är ett nytt initiativ från svensk järn- och stålindustri med stöd av Vinnova. Arbetet ska understödja industrins ambitioner att genomföra sin klimatfärdplan samt samordna branschens och omgivande aktörers forskningsinsatser. Samforsk klimat ska kartlägga pågående forskning, identifiera forskningsbehov, initiera och stödja forsknings­ och utvecklingsprojekt samt följa och sprida resultat.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum