Tekniska verken i Linköping

På lördag firas Elens dag - vad vore livet utan el?

Dela

Elens dag firas den 23 januari varje år för att uppmärksamma nyttan av el. På lördag infaller dagen som firas för åttonde året, och temat för 2021 är "Med el håller vi kontakten". .

Distanseringen under pandemin där exempelvis fysiska möten har ersatts med digitala, hade inte kunnat genomföras om inte el funnits. Efter snart ett år med coronapandemin som har inneburit stora omställningar i samhället, är det tydligt vad elen har för betydelse för att vi ska kunna arbeta och leva på distans. Utan elen hade ingen kunnat jobba hemifrån, eller kunnat koppla upp sig för att hålla kontakten med vänner och familj. Och utan elen hade inte sjukhusen kunnat göra sin viktiga insats. Elen gör stor skillnad och underlättar vardagen väldigt mycket.

När samhället mer och mer elektrifieras är det extra viktigt att elen används till rätt saker och inte slösas bort i onödan.

Ja, vad vore livet utan el?

Tips på hur el kan sparas finns här hos MSE och Tekniska verken

För mer information kontakta gärna:
Anna Meyer, marknadskommunikatör, Tekniska verken i Linköping
013-20 90 84
Anna.Meyer@tekniskaverken.se

Sabina Thorblad, marknadskommunikatör, MSE
013 - 30 85 12 
sabina.thorblad@tekniskaverken.se

Bilder

Om

Tekniska verken i Linköping
Tekniska verken i Linköping
Box 1500
581 15 Linköping

013 - 20 80 00https://www.tekniskaverken.se/

Tekniska verken-koncernen bygger världens mest resurseffektiva region genom att erbjuda smarta och effektiva lösningar som förenklar våra
215 000 privat- och företagskunders vardag. Tillsammans med våra kunder tar vi hand om och nyttjar jordens resurser på ett bättre sätt, med mer nytta och mindre påverkan på miljön. Vi erbjuder tjänster inom elnät och elhandel, avfall, biogas, effektiva energilösningar, vatten och avlopp, fjärrvärme, fjärrkyla, bredband, belysning och laddlösningar. 
 
Välkommen att läsa mer på tekniskaverken.se
 

Tekniska verken i Linköping AB (publ) Box 1500 581 15 Linköping Besöksadress: Brogatan 1 Presskontakt: 013-20 91 40 Växel: 013-20 80 00

Följ Tekniska verken i Linköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tekniska verken i Linköping

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum