Håll Sverige Rent

På lördag går världen ut och plockar skräp

Dela

På lördag går miljontals människor världen runt ut och plockar skräp. Det är nämligen World Cleanup Day. I Sverige är många engagerade och Håll Sverige Rent bjuder dessutom på en stor fest i Stockholm.

– Skräp i havet är en av vår tids stora miljökatastrofer. Nu är det dags att sätta stopp. Nu är början på något nytt, det är här och nu vi tillsammans stoppar nedskräpningen, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent. 

För att uppmärksamma problemen med nedskräpning har World Cleanup Day vuxit fram. Runt om i världen går miljontals människor ut på lördag och plockar skräp, så även i Sverige. Och det behövs. Mycket av det skräp som brukar hittas under skräpplockningar i städer består av plast och förpackningar som borde ha återvunnits. 

Nedskräpningen minskar trivseln och ökar otryggheten i städerna, samtidigt som renhållningen innebär stora kostnader för kommunerna. Och mycket av skräpet hamnar till slut i havet – där det stannar i evigheter.

– Det är fantastiskt med allt engagemang världen runt. Vi har därför instiftat Håll Sverige Rent-dagen som infaller för första gången på lördag, säger Johanna Ragnartz.

Under Håll Sverige Rent-dagen planeras aktiviteter i hela landet för att plocka skräp och för att öka medvetenheten om nedskräpning. I Stockholm lanseras Håll Sverige Rent-dagen med en stor familjefest i Kungsträdgården.

Här finns mer information om World Cleanup Day.

Här finns mer information om Håll Sverige Rent-dagen.

För mer information:

Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent, telefon 076-941 01 89

Petra Holgersson, pressansvarig Håll Sverige Rent, telefon 072-5654405

Kontakter

Bilder

Om

Håll Sverige Rent
Håll Sverige Rent
Rosterigränd 4
117 61 Stockholm

08-505 263 00http://www.hållsverigerent.se

Skräpet finns överallt – i staden, i naturen och i havet. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. Vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet.

Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse. Vi har 90-konto och är därmed en del av Svensk insamlingskontroll.

Facebook

Twitter

Instagram

Följ Håll Sverige Rent

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Håll Sverige Rent

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum