Trafikverket

På måndag öppnar motorvägsbron i Södertälje för trafik

Dela

Klockan 05.00 på måndag morgon öppnar motorvägsbron i Södertälje. Södergående trafik återgår till sitt normala läge på motorvägsbron, istället för att köra över Saltsjöbron.

Motorvägsbron har varit stängd för trafik sedan midsommarafton när den skadades allvarligt vid en lastbilsolycka.

Trafikverket och våra entreprenörer har arbetat dygnet runt för att återställa bron så den kan öppnas på måndag kl. 05.00, innan rusningstrafiken drar igång.  

I helgen ska vi göra det sista för att återställa arbetsplatsen så trafiken kan komma fram.

Tack vare ett mycket engagerat team bestående av personal från våra entreprenörer och Trafikverket har vi lyckats lösa en rad tekniska problem och återställt motorvägsbron så trafiken kan köra säkert på bron igen. Samtliga samarbetsparter har verkligen har gjort ett lysande arbete, säger Stefan Lindgren chef på Underhåll.

Vi stänger för att kunna öppna
För att kunna öppna bron på måndag morgon behöver vi stänga av E4 södergående trafik vid Morabergs trafikplats, söndag natt mot måndag klockan 21.00 – 05.00. Då tar vi bland annat bort det tillfälliga kollektivkörfältet, tillfällig skyltning, avfartsrampen mot Saltsjöbron och återställer den till dubbelriktad trafik. Trafiken kommer att ledas om genom Södertälje.

Det kommer att ta tid innan allt är återställt i området. Prioritet nu är att öppna bron, därefter återställer vi alla vägar och skyltar så trafiken kan köra som före olyckan. Vi kommer att arbeta med återställandet av kringliggande vägnät de kommande veckorna.

Så reser du
Du som trafikant kan köra din vanliga väg på E4/E20 söderut förbi Södertälje. De extrainsatta bussarna och pendeltågen kommer att tas bort, då trafiken återgår till det normala igen. Vi kommer att ha samma kapacitet som innan olyckan vid bron. Det innebär att det kan vara tillfälliga köer i rusningstid och då speciellt på fredagseftermiddagar

Nyckelord

Kontakter

Kontaktperson
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar och långsiktig planering av det samlade transportsystemet.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Presstips: Trafikstörning Ölandsbron11.12.2017 09:00Pressmeddelande

Från tisdagen den 12 december till lördagen den 16 december utför Trafikverket mätningsarbeten på Ölandsbron. Det kräver att bron är fri från trafik under vissa perioder. Inmätningarna görs för kommande arbeten på högbrodelen under 2018. Framkomligheten kommer att vara begränsad på Ölandsbron mellan kl. 1 och kl. 4, med start natten mellan måndagen den 11 och tisdagen den 12 december. Vid normalt väder beräknas arbetet pågå till och med natten mellan torsdagen den 14 och fredagen den 15 december. Natten mellan fredag och lördag är aviserad som reserv, om vädret hindrar arbetet tidigare i veckan.  Trafikverket gör periodvis nödvändiga underhållsarbeten på Ölandsbron. Under åren 2016-2019 arbetar vi för att möjliggöra trygga och smidiga resor till och från Öland, idag och i framtiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum