Ving Sverige AB

På semestern ska det helst läsas deckare

Dela

Semestern brukar innebära att fler får tid för läsning, och närmare 7 av 10 svenskar (67 procent) uppger att de brukar läsa eller lyssna på böcker under semestern. Spänning står högt på läslistan och över hälften, 56 procent, tar med sig en deckare i resväskan. Det visar Vings Resepanel där 17 384 personer svarat på frågor om läsvanor under semestern.

Tvärt emot samhällets digitala utveckling så uppger 7 av 10 (74 procent) att de föredrar att läsa på det mer traditionella sättet, en vanlig pappersbok, 13 procent lyssnar helst på ljudböcker medan endast 3 procent uppger att de läser e-böcker.

– Inte helt överraskande är det spänning som toppar läsvanorna i solstolen. Omtyckta genrer är också skönlitteratur, olika magasin och reseguider. Minst populärt är fantasylitteratur och böcker om personlig utveckling, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.

Topplista: Mest populära genrerna för semestrande svenskar? (Fler svar möjliga)

  1. Deckare 56 procent
  2. Skönlitteratur 50 procent
  3. Magasin 21 procent (inredning, mode, sport, resor livsstil)
  4. Reseguider 20 procent
  5. Annat 12 procent

4 procent läser böcker om personlig utveckling, 3 procent fantasyböcker.

Topp 5: Vad gör man helst i solstolen (Fler svar möjliga)

  1. Lapar sol 15 procent
  2. Läser 14 procent
  3. Samtalar med mitt ressällskap 11 procent
  4. Vilar 10 procent
  5. Spanar på folk som går förbi 9 procent

Trenden att lyssna på poddar har inte slagit igenom i solstolen, endast 0,8 procent gör det. Inte heller lyssnar många på musik, knappt 3 procent (2,8%) medan 6 procent istället lyssnar på vågornas brus.

 

Om Resepanelen: 
Resepanelen är en internetbaserad, oberoende och opolitisk panel som speglar åsikter när det gäller semester, resor och andra närliggande frågor. Den här panelen har besvarats av 17 453 personer, varav 17 384 om läsning. Undersökningen genomfördes i maj 2017. Att vara med är frivilligt och helt kostnadsfritt, och man kan när som helst lämna panelen. Urvalet är ett s.k. bekvämlighetsurval och de som svarar väljer själva att göra det via en webbenkät.

För ytterligare information, kontakta: Magdalena Öhrn, informationschef Ving, tel. 0709-513075, magdalena.ohrn@ving.se

För högupplöst bild, kontakta:charlotte.hallencreutz@ving.se

Ving är Sveriges ledande researrangör med resor till fler än 400 resmål i över 50 länder. Ving arrangerar charterresor, flexibla paketresor med reguljärflyg och säljer även enskilda flygbiljetter och hotellövernattningar till den som vill resa på egen hand. Resorna säljs via internet, telefon, i butik och i utvalda resebyråer över hela landet. Ving ingår tillsammans med Globetrotter i Ving Sverige AB med cirka 200 anställda och cirka 700 000 resenärer årligen. Ving Sverige AB ingår i den internationella resekoncernen Thomas Cook Group plc som är noterad på London-börsen.

Nyckelord

Kontakter

Vings Pressjour

Vid akuta ärenden utanför kontorstid. Endast för journalister.

08-55513040

Bilder

Om

Ving Sverige AB
Ving Sverige AB
Rålambsvägen 17
10520 Stockholm

https://www.ving.se/

Ving är Sveriges ledande researrangör med resor till fler än 400 resmål i över 50 länder. Ving arrangerar charterresor, flexibla paketresor med reguljärflyg och säljer även enskilda flygbiljetter och hotellövernattningar till den som vill resa på egen hand. Resorna säljs via internet, telefon och i utvalda resebyråer över hela landet.

Ving ingår tillsammans med Globetrotter i Ving Sverige AB med ca 200 anställda och cirka 700 000 resenärer årligen. Ving Sverige AB ingår i den internationella resekoncernen Thomas Cook Group plc som är noterad på London-börsen.

 

Följ Ving Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Ving Sverige AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum