Svenska Triathlonförbundet

På söndag är det dags för Triathlon SM

Dela

Söndag den 8 augusti i Linköping går det svenska mästerskapen av stapeln i Triathlon på distanserna sprint och stafett.

På söndag är det dags för Maxi Linköping Triathlon och Linköping stad kommer fyllas upp med folk och förvandlas till en stor triathlonfest. Det är många tävlingssugna som ska göra upp om titeln Svensk Mästare i Triathlon 2021. 

På startlistan från herrsidan i senior/elit klassen har vi regerande svensk mästare från 2019 Gabriel Sandör, 25 år som tävlar för Terrible Tusedays Athletic Club. Gabriel har länge varit i toppen inom svensk triathlon och han har de senaste åren tävlat mycket internationellt bland annat har han under en lång period tävlat för att kval till OS i Tokyo. Efter flera fina internationella resultat, både topp 10 och topp 20 placeringar är Gabriel idag rankad nummer 76 på världsrankningen. 

På startlistan från damsidan i senior/elit klassen har vi flera heta namn bland annat Ida Burrows, 20 år som tävlar för HiQ Sports Club och Marie Carlsson, 26 år från Väsby SS Triathlon som båda körde EM i maj. Regerande svensk mästare från 2019 på damsidan i senior/elit klassen Emma Vaarga, 23 år som tävlar för Terrible Tusedays Athletic Club kommer tyvärr inte ställa upp pga skadekäningar. 

På damsidan i ungdomsklassen har vi Tilda Månsson, 17 år som tävlar för Väsby SS Triathlon. Det ska bli väldigt kul och spännande att se vad Tilda kommer kunna leverera då hon i maj tog silver på junior EM i Kitzbühl. 

Under tävlingsdagen ska svenska mästare även koras på distansen stafett. På startlistan har vi 18 lag. Ett lag består av 4 tävlande, 2 av varje kön. Regerande vinnare från 2019 är terrible Tusedays Athletic Club. I år ställer dem inte upp med ett stafettlag. 

Fakta om Triathlon SM:
Sprintdistans 750m simning, 20km cykling, 5km löpning. 
Stafettdistans: 265m simning, 6km cykling, 1,2km löpning. 

Samtliga indviduella klasser som kommer kora nya svenska mästare på söndag är: 
Masters (RM) 35 år och äldre
Senior/elit (SM) 20 år och äldre
Junior (JSM) 18-19 år
Ungdom (USM) 16-17 år

Maxi Linköping Triathlon är en del av Svenska Triathloncupen tillsammans med:
Arlandastad Triathlon 29 augusti
Hallsta Triathlon 18-19 september
Arlandastad Duathlon (SM) 25 september

De svenska mästerskapen i Triathlon blev av förståeliga skäl (covid-19 pandemin) inställda säsongen 2020.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

031-726 61 86https://www.svensktriathlon.org/

Svenska Triathlonförbundets uppdrag är att administrera, utveckla och marknadsföra idrotten triathlon i Sverige. Vi är en av de snabbast växande idrotterna i landet med verksamheter inom barn & ungdom, elit, para samt bredd och motion. 

 

Följ Svenska Triathlonförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Triathlonförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum