Axess

På söndag kl. 20.00 börjar en ny säsong av Global Axess

Dela

"Historia och nutid" är rubriken för årets upplaga. Går det att dra slutsatser av händelser i det förgångna eller är människan dömd att upprepa sina misstag? Hur använder auktoritära regimer historia för att säkra makten? Vilken roll spelar individen i historien?

Forskare, journalister och författare besvarar de olika frågorna i intervjuserien "Global Axess 2019: Historia och nutid". Intervjuerna spelades in på Engelsbergs bruk i juni 2019.

Nytt avsnitt varje söndag kl. 20.00 på Axess TV med start den 8 september.

De intervjuade är:

Del 1 av 13: Vernon Bogdanor
Del 2 av 13: Graham Allison
Del 3 av 13: Emma Sky
Del 4 av 13: Elisabeth Kendall
Del 5 av 13: Josef Joffe
Del 6 av 13: Peter Ricketts
Del 7 av 13: Gudrun Persson
Del 8 av 13: Calder Walton
Del 9 av 13: Jesse Norman
Del 10 av 13: Niall Ferguson
Del 11 av 13: Rana Mitter
Del 12 av 13: John Bew
Del 13 av 13: Kori Schake

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Axess
Axess
Jakobsbergsgatan 2
111 44 Stockholm

http://www.axess.se

Följ Axess

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Axess

När ledarskapet sviktar31.3.2020 06:50:00 CESTPressmeddelande

Politiskt önsketänkande och senfärdighet är centrala förklaringar till oordning och pessimism i det svenska samhället. Det framgår av temablocket i nya numret av Axess. Adam Cwejman, politisk redaktör i Göteborgs-Posten, tar stadsplaneringen som exempel och visar hur orealistiska planer är en orsak till den stora segregationen. Dessutom: Mikael Timm skriver om den krisande kulturkritiken. Karlis Neretnieks analyserar vårt utsatta säkerhetsläge.

Danska kultserien Matador åter på TV i Sverige9.3.2020 09:00:00 CETPressmeddelande

Året är 1929. Den handelsresande änkemannen Mads Andersen-Skjern kommer med sin son till den lilla staden Korsbæk för att börja om på nytt. Han skapar splittring i staden när han snabbt kommer upp sig i stans societet. Men det är inte bara han som diskuteras. Vad ska man egentligen tycka om det som händer i Tyskland? Den danska kultserien "Matador" kommer till Sverige och sänds under två år på Axess TV i sitt originalformat om 24 avsnitt.

Skönhet, brexit och polarisering i politiken - läs årets första Axess!11.2.2020 07:05:00 CETPressmeddelande

Vad planerar Boris Johnson förutom brexit? Läs PJ Anders Linders ledare. Katarina Barrling skriver om skönhetens kraft genom tiderna. Och flera artiklar ägnas åt den känslodrivna polariseringen som präglar politiken i allt högre utsträckning. Konflikt har blivit populärare än kompromiss, men det som har gått snett kan vridas rätt igen. Om detta och mycket mer i årets första Axess Magasin!

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum