Enköpings kommun

På upplevelsenämndens möte 25 maj togs beslut om kulturhus Joar

Dela

På upplevelsenämndens sammanträde 25 maj togs inriktningsbeslut för kulturhus Joar. Där valde nämnden att gå vidare med alternativ ”Tillsammans” som innebär att det kommunala museet flyttas till Joar. Kulturskolans verksamhet i Tingshuset blir kvar men konstföreningen flyttar till Kulturhuset. Kulturhuset inrymmer då ett museum, en biograf med tre salonger, en servering med placering så att det kan öppnas upp mot parken, en mindre konsert/multifunktionell sal, en utställningshall samt bibliotek och stor scen.

– Det är en mycket efterlängtad investering. Renoveringen av Kulturhus Joar har fått vänta i många år men nu är äntligen inriktningsbeslutet taget. Det blir en mötesplats för alla generationer, säger Kristina Eriksson KD, upplevelsenämndens ordförande.

Beslutet innebär också att det totala investeringsbeloppet ökar från 180 till 210 miljoner kronor. Detta för att möjliggöra en flytt av ventilationsteknik till taket, vilket frigör ytor för verksamhet i källarplanet på Joar.

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum