Umeå kommun

Påbörjad detaljplan för ”flytt” av förskola på Mariedal

Dela

Förskolan Varglyan på Mariedal ska utöka och i samband med det flyttas närmare Vargvägen. Den park och grusplan som försvinner när den nya förskolan byggs ersätts med ny parkmark där befintlig förskola ligger idag.

– I samband med att förskolan ska utökas planeras en rockad inom området. När parkmark och förskola byter plats får den nya förskolan ett bättre läge med bland annat en säkrare infart från Vargvägen och närhet till kollektivtrafiken. I planarbetet får vi även möjlighet att utreda hur Mariedalsparken kan utvecklas för att bli en tydligare stadsdelspark, men även att undersöka om detaljplanen kan tillåta en byggnad i tvåningar, säger Mattias Sehlstedt, andre vice ordförande i byggnadsnämnden

Upprättandet av detaljplanen beräknas påbörjas andra kvartalet 2019 och planen beräknas antas andra kvartalet år 2020.

Mer information:

Mikael Berglund (S)
ordförande
byggnadsnämnden
070-559 71 84
mikael.berglund@umea.se

Ulrik Berg (M)
vice ordförande
byggnadsnämnden
070-679 75 03
ulrik.berg@umea.se

Mattias Sehlstedt (V)
2:e vice ordförande
byggnadsnämnden
070-627 53 15
mattias.sehlstedt@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Två antagna planer för kvartersförtätningar på Teg och Haga19.6.2019 17:08:14 CESTPressmeddelande

Byggnadsnämnden har antagit två detaljplaner som gäller förtätningar av kvarter på Teg och på Haga. Ena planen gör det möjligt med fem nya flerbostadshus längs Åkervägen på Teg. Den andra planen gäller ett kvarter längs Östra Kyrkogatan, i närheten av Hagaparken, där det blir möjligt att bygga ut befintliga hus eller bygga nya större hus. På en av fastigheterna blir det även möjligt att bygga gårdshus.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum