Navet

Påbörjade ombyggnadsinvesteringar inom offentliga lokaler var på All Time High under 2020

Dela

Enligt NAVET Analytics löpande konjunkturbevakning av den svenska byggmarknaden, påbörjades det under 2020 ny- och ombyggnadsinvesteringar inom privata och offentliga lokaler till ett värde av ca 143 miljarder kronor. Jämfört med utfallet 2019 innebär det en ökning med ca 5 procent.

bild: Påbörjade ombyggnadsinvesteringar inom offentliga lokaler var på All Time High under 2020. bild: Navet
bild: Påbörjade ombyggnadsinvesteringar inom offentliga lokaler var på All Time High under 2020. bild: Navet

Enligt NAVET Analytics löpande konjunkturbevakning av den svenska byggmarknaden, påbörjades det under 2020 ny- och ombyggnadsinvesteringar inom privata och offentliga lokaler till ett värde av ca 143 miljarder kronor. Jämfört med utfallet 2019 innebär det en ökning med ca 5 procent.

Skillnaderna mellan de olika sektorerna är emellertid stora. När det gäller kontor- och handelslokaler har ny- och ombyggnadsinvesteringarna minskat betydligt, tydligt påverkat av en konjunkturavmattning och pågående pandemi. Däremot visar statistiken att husbyggnadsinvesteringarna inom offentliga lokaler har ökat kraftigt under fjolåret. Sammantaget påbörjades det investeringar inom sektorn till ett värde av över 90 miljarder kronor, vilket innebär att vi får blicka ända tillbaka till 2011 för att hitta en högre investeringsvolym, säger Jenny Ingelström, analytiker på NAVET Analytics. Studerar vi siffrorna mer i detalj ser vi också att det är ombyggnaden som är exceptionellt stark, där volymen är på All Time High, avslutar Jenny.

Källa: NAVET Analytics

Nyckelord

Kontakter

Bilder

bild: Påbörjade ombyggnadsinvesteringar inom offentliga lokaler var på All Time High under 2020. bild: Navet
bild: Påbörjade ombyggnadsinvesteringar inom offentliga lokaler var på All Time High under 2020. bild: Navet
Ladda ned bild

Länkar

Om

Navet
Navet
Järnvägsgatan 11
252 24 Helsingborg

042-16 90 30https://www.navet.se/

Navet är specialiserade affärskonsulter som sedan 1989 hjälpt kunder till Bättre Affärer inom tre samverkande affärsområden:

- NAVET Analytics
- NAVET Corporate finance
- NAVET Affärssystem

Navet är oberoende och verkar där du verkar. Som kund får du en unik lösning, för varje kund har sina speciella förutsättningar. Det handlar om nyfikenhet och vetgirighet. Att förstå just ditt företag och dess möjligheter. Att lyssna in för att kunna leverera bättre affärer. År efter år.

Följ Navet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Navet

Navet rekryterar Ulrik Szokolay, specialist inom affärs- och varumärkesstrategier8.4.2021 08:30:00 CEST | Pressmeddelande

Navet rekryterar Ulrik Szokolay i en ny befattning som Senior Business Developer i Navet. Efterfrågan på Navets kvalificerade analystjänster ökar kraftigt och sedan vi etablerade vårt nordiska exklusiva partnerskap med Quilt.ai ser vi behovet av att ytterligare stärka vår rådgivningskompetens inom framtidsrelevanta affärsinsikter. Genom vår världsledande AI-baserade metodik gör vi det möjligt för våra kunder att i stor skala förstå sin marknad, konkurrenterna och målgrupperna.

Navet etablerar Crossborder Insight – en unik möjlighet till ökad insikt och kunskap kring centrala tillväxtfrågor i Öresundsregionen, med stöd av AI23.3.2021 12:01:44 CET | Pressmeddelande

Under Bättre affärer-dagen den 14 april 2021 presenterar Navet för första gången Crossborder Insight som analyserar Öresundsregionens centrala tillväxtfrågor. Genom världsledande teknik, baserad på big data och AI lyssnar vi i Crossborder Insight in vad hela den relevanta populationen i Öresundsregionen uttrycker kring tillväxtfrågorna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum