Resia AB

Packningstips och ”att göra” i topp på sociala medier inför semestern

Dela

Nästan häften av svenskarna (43 procent) söker information på sociala medier när de planerar och förbereder sin resa. Att få tips om hur man packar sitt handbagage och vad man kan göra på resmålet är ämnen som ligger i topp. Det visar Resiabarometern, genomförd av TNS SIFO, samt Resias blogg ”Hallins blogg”, som är den största resebloggen i Sverige med 57 000 besökare hittills i juni.

– Vi har ett rekordstort engagemang på bloggen och på vår Facebook-sida i år. I båda kanalerna ser vi ett växande intresse för just aktiviteter, vilket stämmer överens med trenden att fylla sin semester med mer än bara sol och bad. Även konkreta tips inför resan, som exempelvis packning, är vanliga ämnen. Allt fler resenärer vill veta så mycket som möjligt om resmålet innan de reser, säger Margareta Hallin, som driver ”Hallins blogg” på Resia.

Enligt undersökningen från TNS SIFO är det framför allt den yngre målgruppen som tar del av tips och rekommendationer på sociala medier. Statistiken för Resias blogg ”Hallins blogg”, Sveriges största reseblogg, visar också att det är åldersgruppen 25-45 år som ökar mest. Även 50-och 60-åringarna inspireras allt mer av sociala medier innan de reser utomlands, enligt färskt bloggstatistik.

– Den digitala förflyttningen i resebranschen har pågått länge, men vi ser ett stort genombrott i år. Oavsett ålder är det helt enkelt webben och sociala medier man använder mest för att planera sin resa. Ett tydligt kvitto på det är också den stora ökningen av bokningarna på webben. I juni ökar vi försäljningen här med 140 procent jämfört med i fjol, säger Bo Jakobsson, försäljningsdirektör på Resia AB.

Tio-i-topp ämnen på ”Hallins Blogg” ¬– Sveriges största reseblogg *

1. Mina bästa packningstips för handbagaget

2. 10 saker att göra i Krakow

3. Följ med på världens största kryssningsfartyg

4. Att göra i Palma

5. Prisvärd shoppning NY

6. Att göra i Nice

7. Harry Potter Museet utanför London

8. Vart ska man åka i Thailand

9. Greklands 10 bästa stränder

10. 12 saker att göra i Berlin

*Enligt statistik från Bloggportalen och Bloggtoppen Tailsweep är ”Hallins blogg” den största i Sverige. Topplistan är baserad på de tio mest populära blogginläggen vecka 26. I juni har 57 000 svenskar besökt bloggen för att inspireras före sin resa.

För mer information, kontakta gärna:
Bo Jakobsson, försäljningsdirektör Resia AB, telefon: 070-653 60 15, e-post: bo.jakobsson@resia.se

Kontakter

Lina EklundPR-specialist - PR och extern kommunikation

Det är mig du kontaktar i första hand då jag är den som är presskommunikatör på Resia. Jag jobbar främst med våra semesterresor men svarar på alla frågor.

070-2884975

Bilder

Om

Resia ABResia AB etablerades 1974 och har idag 46 resebyråer i Sverige och onlineförsäljning  i Skandinavien. Med drygt 30 procent av totalmarknaden av resebyråförsålda charter- och paketresor är Resia en av Sveriges största resebyråkedjor. Verksamhet omfattar både semesterresor, affärsresor och grupp- och konferensresor. I moderbolaget Resia Travel Group AB ingår dotterbolagen Resia AB och Bengt-Martins AB samt varumärkena Resfeber, Box Office, Cruise Market och Hyttespecialisten. Resia Travel Group omsätter cirka fyra miljarder kronor och har drygt 500 medarbetare med huvudkontor i Göteborg. 

Följ Resia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Resia AB

New York - vårens hetaste weekendstad20.11.2017 00:00Pressmeddelande

Förra årets vinnare Miami lämnar över förstaplatsen till New York när vårens vinnare ska koras. Nykomlingar som Palma de Mallorca och Kap Verde seglar in på topplistorna och lockar fler svenskar än någonsin. Att Barcelona klättrat från en fjärde till en andraplats jämfört med förra året förstärker det vi tidigare sett, att svenskarna fortsätter att resa till sina favoriter trots saker som inträffat på plats.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum