Göteborg & Co AB

Pagrotsky tar över Göteborg & Co

Dela
Leif Pagrotsky föreslås bli ny styrelseordförande i kommunägda destinationsbolaget Göteborg & Co. Den förre ministern och generalkonsuln ska nu bidra till utvecklingen av Göteborg som attraktiv destination.
Leif Pagrotsky blir ny ordförande för Göteborg & Co. Foto: Martin Adolfsson
Leif Pagrotsky blir ny ordförande för Göteborg & Co. Foto: Martin Adolfsson

År 2022 var ett av de bästa någonsin för Göteborg som destination med rekordsiffror både i evenemangspublik och gästnätter på hotellen. Stora investeringar görs i besöksnäringen och i år firar staden sitt 400-årsjubileum. Förutsättningarna ser bra ut för den tillträdande ordföranden.

— Göteborg är nummer ett i Sverige när det gäller evenemang, möten och mässor. Här finns också ett kulturliv av hög klass som spelar en viktig roll när man ska locka hit besökare eller arbetskraft. Det finns mycket att bygga vidare på när det gäller att skapa attraktivitet, säger Leif Pagrotsky.

Det är en erfaren person som föreslås ta över ordförandeskapet. Leif Pagrotsky har haft flera positioner inom socialdemokratiska regeringar 1996 – 2006, som handelsminister, näringsminister och utbildnings- och kulturminister. Han har också varit Sveriges generalkonsul i New York.

Uppväxt i Björkekärr i Göteborg flyttade Leif Pagrotsky redan 1976 till Stockholm och sitt första jobb på Riksbanken. Men han har hela tiden behållit en stark anknytning till sin hemstad och var fram till 2012 riksdagsledamot på göteborgsbänken. Han har även varit styrelseordförande för kommunala bolaget Business Region Göteborg.

I Göteborg & Co:s uppdrag ligger att utveckla destinationen för att få fler att upptäcka och välja Göteborg. Det gäller besökare, arrangörer av möten och evenemang men också studenter både från Sverige och utlandet. Göteborg & Co är också moderbolag för Liseberg, arenabolaget Got Event och Göteborgs Stadsteater.

— När man utvecklar destinationen så blir det också en bättre och mer levande stad för dem som redan bor och verkar här. Jag hoppas kunna bidra till den utvecklingen.

Styrelsen i Göteborg & Co utses av Göteborgs kommunfullmäktige och tillträder vid bolagsstämman i mars. Leif Pagrotsky efterträder Jonas Ransgård (M) som varit ordförande 2018 – 2022. Till övriga ordinarie ledamöter i Göteborg & Co föreslås: Stefan Svensson (M), Thaher Pelaseyed (V), Marie Zachrisson (L), Renas Mustafa (S), Ingrid Bexell Hulthén (MP) och Johanna Holmdahl (KD)

Kontakter

Bilder

Leif Pagrotsky blir ny ordförande för Göteborg & Co. Foto: Martin Adolfsson
Leif Pagrotsky blir ny ordförande för Göteborg & Co. Foto: Martin Adolfsson
Ladda ned bild

Om

Göteborg & Co AB
Göteborg & Co AB
Box 29
401 20 Göteborg

+46 (0)31-368 40 00http://goteborgco.se

Göteborg & Co:s mål är att få fler att upptäcka och välja Göteborg.
Det görs genom att i bred samverkan leda och driva utvecklingen av Göteborg som hållbar destination, så att alla som lever och verkar här gynnas av en växande besöksnäring.

Göteborg & Co är moderbolag i klustret Turism, Kultur & Evenemang där Liseberg, Got Event och Göteborgs Stadsteater ingår. Göteborg & Co är en del av Göteborgs Stad.

Ladda ner bilder från vår mediabank.

Följ Göteborg & Co AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborg & Co AB

Humordag när Göteborg firar 400 år – Henrik Schyffert, Ina Lundström, Dockhumor, Claes Eriksson, Per Fritzell med flera lockar till skratt i Kajskjul 105 den 2 juni30.3.2023 07:55:49 CEST | Pressmeddelande

Några av Sveriges mest kända komiker släpps loss på Göteborgs Jubileumsfestival. Den 2 juni kl.16.00 tar de över scenen i Kajskjul 105. Det blir standup med göteborgarna Ina Lundström, Peter Apelgren och Niklas Andersson men också med Petrina Solange, Henrik Schyffert och Ann Westin. Sveriges mest älskade och erfarna dockspelare Björn Carlberg och Petter Lennstrand bjuder på Dockhumor. Dagen inleds med Claes Eriksson och Per Fritzell från Galenskaparna och After Shave.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum