Plikt- och prövningsverket

Påminnelse - Invigning av nytt prövningskontor i Göteborg. Anmälan senast fredag 19 aug

Dela

Den 24 augusti är det dags för invigning av det nya prövningskontoret på Linnéplatsen i Göteborg. Under invigningen bjuds det på rundvandring i de nya lokalerna och tal av Plikt- och prövningsverkets generaldirektör Christina Malm samt tal och bandklippning av försvarsminister Peter Hultqvist.

Det nya kontoret är en viktig pusselbit för att bygga försvarsförmåga i Sverige. Med möjlighet till cirka 10 000 mönstringar och prövningar per år blir det ett viktigt tillskott till ökade volymer av värnpliktiga åren framöver.

På kontoret kommer ungdomar från östra Dalarna, Värmland, Örebro, Västra Götaland och Halland att mönstra.

Varmt välkomna att delta!

Tid

Onsdag den 24 augusti, klockan 11.00, rundvandring och presentation av prövningen. Klockan 13, tal och bandklippning. 

Plats

Haraldsgatan 5, 413 14 Göteborg

Anmälan

Anmäl ert deltagande genom att ringa Marinette Nyh Radebo, telefon 070-144 21 05 eller Per Andersen Helseth, telefon 0708-29 38 75, alternativt via mejl: press@pliktverket.se. Senast 19 augusti behöver vi er anmälan samt veta hur många som kommer. Vi bjuder på enklare lunch.

Presslegitimation är obligatoriskt för medverkan.

Kontakter

Om

Plikt- och prövningsverket
Plikt- och prövningsverket
Box 31
651 02 Karlstad

0771-24 40 30https://www.pliktverket.se/

Totalförsvarets plikt- och prövningsverk, Plikt- och prövningsverket, är en expertmyndighet som lyder under Försvarsdepartementet. Myndigheten bidrar till Sveriges inre och yttre säkerhet genom verksamhet och uppdrag inom bemanningsstöd och personalförsörjning.

Plikt- och prövningsverket bemannar Försvarsmaktens krigsorganisation. En del i det arbetet handlar om att informera, kalla, mönstra och skriva in till grundutbildning med värnplikt. Tillsammans med Försvarsmakten bemannar Plikt- och prövningsverket också krigsorganisationen med värnpliktig och anställd personal.

Plikt- och prövningsverkets uppgift är att på uppdrag av myndigheter, kommuner och regioner registerhålla deras krigsplacerade personal. Detta stöd till bemanningsansvariga är centralt för att Sverige som helhet ska ha ett fungerande totalförsvar.

Andra viktiga uppdrag är ansvar för hela antagningsprocessen till polisutbildningen för Polismyndigheten, liksom prövningen till Officersprogrammet för Försvarshögskolan. Åt andra myndigheter genomförs undersökningar, bedömningar och urval för yrken och utbildningar med krav på särskild lämplighet.

Christina Malm är generaldirektör och myndighetens närmare 300 anställda finns på fyra orter: i Karlstad där myndigheten har sitt huvudkontor och vid prövningskontoren i Malmö, Stockholm och Göteborg.

 

 

Följ Plikt- och prövningsverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Plikt- och prövningsverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum