Europaparlamentet

Påminnelse: Föreningar i Bergsjön tar emot EU-pris

Dela

"Medskapandeprojektet" i Bergsjön tar emot Europeiska medborgarpriset 2021, Europaparlamentets pris till enastående européer, vid en ceremoni i Bergsjön i Göteborg idag den 29 oktober. Priset delas ut av Europaparlamentariker Evin Incir (S). Bakom projektet står Föreningen Navet i Bergsjön, Jubba Familjeförening, Bergsjön SK, Rädda barnen Väst och Bergsjöns Studiecenter Läxhjälp.

Navet i Bergsjön som samordnar projektet är en öppen samlingsplats och lokalt resurscentrum - ett nav för samarbete, demokrati, gemenskap, kultur och personlig bildning i nordöstra Göteborg.

- Detta är ett mycket hedrande erkännande av Bergsjöns alla föreningar och deras arbete för ökad samverkan, kontakt, och trygghet i stadsdelen säger Hanna Jansson, verksamhetsutvecklare på föreningen Navet i Bergsjön. 

Medskapandeprojektet nominerades av de svenska socialdemokratiska ledamöterna i Europaparlamentet, med Evin Incir i spetsen. Nomineringen gjordes tillsammans med Said Legue (skådespelare och uppvuxen i Bergsjön), Talar Kirkor (chef för trygghetsgruppen och utvecklingsledarna i Familjebostäder Gbg och uppvuxen i Bergsjön) och Blerta Hoti (oppositionskommunalråd i Göteborg). 

- Navet personifierar den stämning som finns i Bergsjön - engagemang, gemenskap och mångfald. Jag är själv uppvuxen i Bergsjön och har fått uppleva det breda engagemang som finns i stadsdelen. Navet är en självklar vinnare av medborgarpriset och jag är glad att de får den uppmärksamhet de förtjänar, nu även på EU-nivå, säger Europaparlamentariker Evin Incir (S).

Prisutdelningen äger rum kl. 18.00 på "Ekohuset Bågskytten" i föreningarnas blivande föreningshus på Merkuriusgatan 4 i Bergsjön. Media och alla bergsjöbor välkomnas att delta vid ceremonin.

Bakgrund
Europeiska medborgarpriset har delats ut sedan 2008 till medborgare eller organisationer som har bidragit till att främja ömsesidig förståelse och närmare integration mellan EU-invånare, underlättat för samarbete över gränser och mellan länder inom EU eller gett uttryck för värderingarna i EU:s stadga om de grundläggande rättigheterna. Priset delas ut av Europaparlamentet och går till enastående européer.

Kontakter

Om

Europaparlamentet
Europaparlamentet
Regeringsgatan 65
111 56 Stockholm

08-562 444 55https://www.europarl.europa.eu/portal/sv

Europaparlamentet är EU:s enda direktvalda institution och stiftar EU-lagar tillsammans med ministerrådet. Europaparlamentets presstjänst levererar fullständig och opartisk information till media och svarar på pressfrågor om Europaparlamentets dagliga verksamhet samt hjälper Europaparlamentariker i deras kommunikationsverksamhet.

Följ Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europaparlamentet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum