Försäkringskassan

Påminnelse: Försäkringskassans generaldirektör Ann-Marie Begler besöker Gävle

Dela

Tisdagen den 16 maj besöker Ann-Marie Begler, generaldirektör för Försäkringskassan, Gävle för att träffa regionledningen och Försäkringskassans medarbetare. Hon kommer även tala om sjuktalens utveckling.

Den fem år långa uppgången av sjuktalen tycks ha brutits. Men sjukfrånvaron är fortsatt hög och det ställer stora krav på såväl Försäkringskassan som andra aktörer för att utvecklingen ska fortsätta utvecklas i en positiv riktning. Regeringens mål om 9 dagar 2020 är inte omöjlig att nå.

Gävleborgs läns sjukpenningtal är 11,8 dagar jämfört med 10,8 dagar för riket (mars 2017).

I samband med besöket bjuder vi in media till en pressträff. På pressträffen medverkar också områdeschef Eva Alner Liljedahl. Media hälsas välkomna tisdagen den 16 maj kl. 10.00 – 10.45 till en pressträff i Försäkringskassans lokaler, Norra Skeppargatan 11.

Anmäl gärna att du kommer till Makan Afshinnejad, pressekreterare Försäkringskassan, 010- 116 90 35 eller makan.afshinnejad@forsakringskassan.se

Presskontakt på plats är Anna Wrede Betts, 010-116 92 89 eller anna.wrede.betts@forsakringskassan.se

Välkommen!

Länkar

Om

Följ Försäkringskassan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Försäkringskassan

Försäkringskassan föreslår översyn av aktivitetsersättning vid förlängd skolgång18.10.2018 13:00Pressmeddelande

Om en person på grund av en funktionsnedsättning behöver längre tid på sig att bli klar med skolan kan denne vara berättigad till aktivitetsersättning vid förlängd skolgång. En förmån som idag hanteras av Försäkringskassan. I en ny socialförsäkringsrapport föreslås en översyn som bland annat tittar på vilken myndighet som är bäst lämpad att administrera ersättningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum