Försäkringskassan

Påminnelse: Försäkringskassans generaldirektör Ann-Marie Begler besöker Gävle

Dela

Tisdagen den 16 maj besöker Ann-Marie Begler, generaldirektör för Försäkringskassan, Gävle för att träffa regionledningen och Försäkringskassans medarbetare. Hon kommer även tala om sjuktalens utveckling.

Den fem år långa uppgången av sjuktalen tycks ha brutits. Men sjukfrånvaron är fortsatt hög och det ställer stora krav på såväl Försäkringskassan som andra aktörer för att utvecklingen ska fortsätta utvecklas i en positiv riktning. Regeringens mål om 9 dagar 2020 är inte omöjlig att nå.

Gävleborgs läns sjukpenningtal är 11,8 dagar jämfört med 10,8 dagar för riket (mars 2017).

I samband med besöket bjuder vi in media till en pressträff. På pressträffen medverkar också områdeschef Eva Alner Liljedahl. Media hälsas välkomna tisdagen den 16 maj kl. 10.00 – 10.45 till en pressträff i Försäkringskassans lokaler, Norra Skeppargatan 11.

Anmäl gärna att du kommer till Makan Afshinnejad, pressekreterare Försäkringskassan, 010- 116 90 35 eller makan.afshinnejad@forsakringskassan.se

Presskontakt på plats är Anna Wrede Betts, 010-116 92 89 eller anna.wrede.betts@forsakringskassan.se

Välkommen!

Länkar

Om

Försäkringskassans vision är ett samhälle där människor känner trygghet om livet tar en ny vändning. Vi är en av Sveriges största myndigheter och ansvarar för en stor del av de offentliga trygghetssystemen. Vi fattar cirka 20 miljoner beslut om bidrag och ersättningar och betalar ut drygt 200 miljarder kronor per år till barn och familjer, personer som lever med funktionsnedsättning, sjuka, nyanlända och arbetssökande. Genom vår expertis och forskning bidrar vi till ny kunskap inom socialförsäkringen. Vi är drygt 14 000 medarbetare.

Följ Försäkringskassan

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste pressmeddelandena från Försäkringskassan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum