Försäkringskassan

Påminnelse: Försäkringskassans generaldirektör Ann-Marie Begler besöker Kalmar

Dela

Onsdagen den 19 oktober besöker Försäkringskassans generaldirektör Kalmar för att träffa medarbetare och landstinget. Under besöket kommer man att diskutera sjuktalens utveckling, hur sjukfrånvaro kan förebyggas och hur fler människor kan återgå i arbete.

I samband med besöket bjuder vi in media till en pressträff. På pressträffen medverkar också Peter Karlsson, chef för sjukförsäkringen i Kalmar.

- Vi ser att ökningstakten i sjuktalen minskar. För att verkligen vända utvecklingen behövs mer insatser från arbetsgivarna och hälso- och sjukvården, säger Ann-Marie Begler.

Media hälsas välkomna onsdagen den 19 oktober kl. 11.00–11.45 till en pressträff i Stagneliusskolans aula på Fredriksskansgatan 5 i Kalmar.

Anmäl gärna att du kommer till pressekreterare Maikel Ilias, 010- 116 45 06 eller via e-post; maikel.ilias@forsakringskassan.se Välkommen!

Om

Försäkringskassans vision är ett samhälle där människor känner trygghet om livet tar en ny vändning. Vi är en av Sveriges största myndigheter och ansvarar för en stor del av de offentliga trygghetssystemen. Vi fattar cirka 20 miljoner beslut om bidrag och ersättningar och betalar ut drygt 200 miljarder kronor per år till barn och familjer, personer som lever med funktionsnedsättning, sjuka, nyanlända och arbetssökande. Genom vår expertis och forskning bidrar vi till ny kunskap inom socialförsäkringen. Vi är drygt 14 000 medarbetare.

Följ Försäkringskassan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Försäkringskassan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum