Försäkringskassan

Påminnelse: Försäkringskassans generaldirektör Ann-Marie Begler besöker Kalmar

Dela

Onsdagen den 19 oktober besöker Försäkringskassans generaldirektör Kalmar för att träffa medarbetare och landstinget. Under besöket kommer man att diskutera sjuktalens utveckling, hur sjukfrånvaro kan förebyggas och hur fler människor kan återgå i arbete.

I samband med besöket bjuder vi in media till en pressträff. På pressträffen medverkar också Peter Karlsson, chef för sjukförsäkringen i Kalmar.

- Vi ser att ökningstakten i sjuktalen minskar. För att verkligen vända utvecklingen behövs mer insatser från arbetsgivarna och hälso- och sjukvården, säger Ann-Marie Begler.

Media hälsas välkomna onsdagen den 19 oktober kl. 11.00–11.45 till en pressträff i Stagneliusskolans aula på Fredriksskansgatan 5 i Kalmar.

Anmäl gärna att du kommer till pressekreterare Maikel Ilias, 010- 116 45 06 eller via e-post; maikel.ilias@forsakringskassan.se Välkommen!

Om

Följ Försäkringskassan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Försäkringskassan

Försäkringskassan föreslår översyn av aktivitetsersättning vid förlängd skolgång18.10.2018 13:00Pressmeddelande

Om en person på grund av en funktionsnedsättning behöver längre tid på sig att bli klar med skolan kan denne vara berättigad till aktivitetsersättning vid förlängd skolgång. En förmån som idag hanteras av Försäkringskassan. I en ny socialförsäkringsrapport föreslås en översyn som bland annat tittar på vilken myndighet som är bäst lämpad att administrera ersättningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum