Försäkringskassan

(Påminnelse): Försäkringskassans generaldirektör Ann-Marie Begler besöker Karlskrona

Dela

Tisdagen den 20 juni besöker Ann-Marie Begler, generaldirektör för Försäkringskassan, Karlskrona för att träffa regionledningen, Blekinge och Försäkringskassans medarbetare. Hon kommer även tala om sjuktalens utveckling.

Den fem år långa uppgången av sjuktalen tycks ha brutits. Men sjukfrånvaron är fortsatt hög och det ställer stora krav på såväl Försäkringskassan som andra aktörer för att utvecklingen ska fortsätta utvecklas i en positiv riktning. Regeringens mål om 9 dagar 2020 är inte omöjlig att nå.

Blekinges sjukpenningtal är 10,6 dagar (april 2017).

I samband med besöket bjuder vi in media till en pressträff. På pressträffen medverkar också områdeschef Patrick Barringer. Media hälsas välkomna tisdag den 20 juni kl. 11.15 – 12.00 till en pressträff hos Försäkringskassan på Ölandsgatan 6.

Anmäl gärna att du kommer till Helena Esscher, presschef Försäkringskassan, 010-116 97 07 eller helena.esscher@forsakringskassan.se

Välkommen!

Om

Följ Försäkringskassan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Försäkringskassan

Försäkringskassan föreslår översyn av aktivitetsersättning vid förlängd skolgång18.10.2018 13:00Pressmeddelande

Om en person på grund av en funktionsnedsättning behöver längre tid på sig att bli klar med skolan kan denne vara berättigad till aktivitetsersättning vid förlängd skolgång. En förmån som idag hanteras av Försäkringskassan. I en ny socialförsäkringsrapport föreslås en översyn som bland annat tittar på vilken myndighet som är bäst lämpad att administrera ersättningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum