Försäkringskassan

Påminnelse: Försäkringskassans generaldirektör Ann-Marie Begler besöker Luleå

Dela

Den 13 september besöker Försäkringskassans generaldirektör Luleå för att träffa medarbetare och företrädare för Norrbottens läns landsting. Under besöket kommer man att diskutera de ökande sjuktalen och hur utvecklingen kan vändas.

I samband med besöket bjuder vi in media till en pressträff. På pressträffen medverkar också Ingrid Nilsson, områdeschef för Försäkringskassan i Norrbotten.

- För att bryta utvecklingen med de ökande sjuktalen behövs en kraftsamling i hela samhället. Hälso- och sjukvården är en viktig samarbetspartner i detta sammanhang, säger Ann-Marie Begler.

Media hälsas välkomna tisdagen den 13 september kl. 10.45–11.45 till en pressträff i Försäkringskassans lokaler på Smedjegatan 14 i Luleå.

Anmäl gärna att du kommer till pressekreterare Maikel Ilias, 010- 116 45 06 eller via e-post; maikel.ilias@forsakringskassan.se Välkommen!

Länkar

Om

Följ Försäkringskassan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Försäkringskassan

Pressinbjudan: Kommande förändringar för vård av barn4.12.2018 13:02Pressinbjudan

Tisdagen den 11 december bjuder Försäkringskassan in till pressfrukost för att informera om kommande förändringar för vård av barn. Från och med årsskiftet införs en lagändring som gör att det blir enklare att vabba. Försäkringskassan har ett viktigt uppdrag att värna välfärdens trygghetssystem genom att betala ut rätt ersättning till rätt person. Under frukosten kommer vi också att informera om Försäkringskassans förstärkta arbete med kontroll av vård av barn, hur vi utvecklar våra system och inför fler kontroller för att upptäcka fel och misstänkta bidragsbrott mot försäkringen. Deltar från Försäkringskassan gör Alexandra Wallin, direktör för avdelningen Barn och familj, samt Niklas Löfgren, familjeekonomisk talesperson. I samband med pressträffen kommer det att finnas tid för personliga intervjuer. Tid: 08.00 – 09.00, tisdagen den 11 december Plats: Försäkringskassans huvudkontor, LM Ericssons väg 30, 103 51, Hägersten Smörgås och kaffe kommer att serveras. Vänligen anmäl intresse a

Försäkringskassan föreslår översyn av aktivitetsersättning vid förlängd skolgång18.10.2018 13:00Pressmeddelande

Om en person på grund av en funktionsnedsättning behöver längre tid på sig att bli klar med skolan kan denne vara berättigad till aktivitetsersättning vid förlängd skolgång. En förmån som idag hanteras av Försäkringskassan. I en ny socialförsäkringsrapport föreslås en översyn som bland annat tittar på vilken myndighet som är bäst lämpad att administrera ersättningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum