Europaparlamentet

Påminnelse: Inbjudan till pressträff: Nya förslag för EU:s arbetskraftsinvandring

Dela

Europaparlamentariker Abir Al-Sahlani (C), huvudförhandlare för Europaparlamentets nya initiativ om en reformerad europeisk arbetskraftsinvandring, presenterar sitt betänkande och de nya förslagen på en pressträff den 7 juli kl. 10.00.

Sverige och Europa har en stor andel människor som kommer hit för att arbeta. Det handlar om omkring 11 miljoner uppehållstillstånd för arbetskraftsinvandring per år, innan pandemin slog till – och förutom det ett stort antal säsongsarbetare. Idag förekommer ett stort lapptäcke av lagar och regler mellan länder. Därför lägger betänkandet fram flera konkreta förslag som gör EU mer attraktivt för att rekrytera arbetskraftsinvandrare.

– Europa har stora problem med arbetskraftsinvandringen. Mängder av företag och arbetsgivare skriker efter kompetent personal samtidigt som det finns flera vittnesmål om människor som utnyttjas av oseriösa aktörer. Vi behöver en modern europeisk arbetskraftsinvandring som skapar ordning och reda, säger Abir Al-Sahlani och fortsätter:

– Europa behöver en öppen arbetskraftinvandring för att attrahera kompetens på en global arbetsmarknad. EU måste ändra på de krångliga regler som finns och uppdatera regelverket. Det måste ske snabbt. 

Betänkandet kommer att förhandlas i Europaparlamentet under hösten och slutprodukten bidrar till EU-kommissionens kommande lagstiftningsförslag om ny arbetskraftsinvandring.

Datum: Onsdag 7 juli

Tid: Kl. 10.0010.30.

Plats: Digitalt

Obligatorisk föranmälan senast den 7 juli kl. 09.00: skicka e-post till epstockholm@ep.europa.eu så återkommer vi med en länk och instruktioner om hur du ansluter till pressbriefingen. 

Kontakter

Om

Europaparlamentet
Europaparlamentet
Regeringsgatan 65
111 56 Stockholm

08-562 444 55https://www.europarl.europa.eu/portal/sv

Europaparlamentet är EU:s enda direktvalda institution och stiftar EU-lagar tillsammans med ministerrådet. Europaparlamentets presstjänst levererar fullständig och opartisk information till media och svarar på pressfrågor om Europaparlamentets dagliga verksamhet samt hjälper Europaparlamentariker i deras kommunikationsverksamhet.

Följ Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europaparlamentet

Inbjudan: Hemleverans av mat och paket - vad är priset egentligen?22.10.2021 08:20:00 CEST | Pressmeddelande

Få sushin levererad till din dörr, hämta boken du beställde i morse i boxen runt hörnet... Europa står mitt i en omställning där den digitala ekonomin präglas allt mer av nätplattformar där kunder kan köpa varor eller boka tjänster genom mellanhänder. Bra för oss som konsumenter och kunder, men hur ser arbetstider, löner och andra villkor ut för dem som utför tjänsterna? Välkomna till ett digitalt panelsamtal den 25 oktober!

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum