Linköpings kommun

Påminnelse: Kvinnor och dokumentärfilm i fokus på Filmens dag

Dela

Den 19 november öppnas portarna till 2016 års upplaga av Filmens dag på Filmstaden i Linköping, som i år fokuserar på kvinnor och dokumentärfilm. Under dagen får publiken träffa och lyssna på regissörerna Sara Broos och Susanna Edwards, sportjournalisten Malin Jonson och boxaren Frida Wallberg.

På Filmens dag visas dokumentärfilmen Golden Girl om boxaren Frida Wallberg. Foto: Goldengirl-Folketsbio.

Tid: lördag 19 november klockan 12.00
Plats:
 salong 8 på SF Bio, Filmstaden

Först ut på repertoaren är dokumentärfilmen Golden Girl, som handlar om världsmästaren Frida Wallberg,Sveriges genom tiderna mest framgångsrika kvinnliga boxare. Det är berättelsen om att riskera allt i en dödlig sport. Om hoppfulla drömmar som möter en brutal verklighet. Filmvisningen följs av en frågestund som berör både filmen, men också boken Alltid lite till som ingår i arrangemangspaketet.

Efter förmiddagens pass genomförs ett live-filmquiz av teatergruppen Laikos, med prisutdelning till vinnarna.

Under eftermiddagen visas dokumentären Speglingar - en film om den komplexa relationen mellan mor och dotter, om djup och yta, om konst och sjukdomar, symbios och avstånd. Efter filmen träffar vi Sara Broos som är på plats i salongen för att berätta om filmen och svara på frågor.

Program

12.00 Filmvisning – Golden girl och efterföljande samtal med Susanna Edwards, Malin Jonson o Frida Wallberg

14.30 Teatergruppen Laikos genomför ett filmquiz live i foajén utanför salongerna

15.15 Filmvisning – Speglingar och efterföljande samtal med Sara Broos

Arrangemanget genomförs inom ramen för Linköpings filmsalonger – kultur- och fritidsnämndens satsning på att erbjuda ett kompletterande filmutbud i Linköping. Filmens dag genomförs i samarbete med SF Bio och Folkets Bio.

Välkommen!

För mer information kontakta Ann-Sofie Löw, sakkunnig vuxenkultur på Linköpings kommun, telefon: 013-20 62 73, e-post: ann-sofie.low@linkoping.se

Nyckelord

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum