Linköpings kommun

Påminnelse: Nationaldagsfirande och medborgarskapsceremoni

Dela

I morgon onsdag är det dags för traditionellt nationaldagsfirande i Friluftsmuseet Gamla Linköping. Borgmästare Helena Balthammar bjuder även in till en ceremoni för alla som har blivit svenska medborgare i kommunen under 2017.

Tid: onsdagen den 6 juni, ceremoni klockan 10-12, övrigt firande klockan 11-16
Plats:
Friluftsmuseet Gamla Linköping

Medborgarskapsceremonin äger rum på Folkparksteatern. Borgmästare Helena Balthammar håller tal och en kör från musikklasserna uppträder. Dessutom får alla nya medborgare ta emot en minnesgåva i form av en bordsflagga från Linköpings kommun.

Resten av programmet för nationaldagen hittar du här: http://www.linkoping.se/nationaldagen

Välkommen!

För mer information om välkomstceremonin kontakta borgmästare Helena Balthammar, telefon 0725-82 80 69.

För mer information om nationaldagsfirandet kontakta Claes Lauritsen, projektledare Visit Linköping & Co, telefon 013-190 00 14 eller Hanna Wihlborg, projektledare Friluftsmuseet Gamla Linköping, telefon 013-12 11 10.

Kontakter

Per ConningRedaktör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen som kan göra det.

013-20 64 20per.conning@linkoping.se

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping har 158 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum