Trafikverket

Påminnelse pressinbjudan - Stopp i arbetet ger fokus på säkerhet

Dela

För tredje året i rad anordnas i samarbete med anläggningsbranschen en ”Stand down” - ett stopp i arbetet för att uppmärksamma och diskutera säkerhets- och arbetsmiljöfrågor. – Det är viktigt att vi påminner varandra om att säkerheten alltid går först. Alla som går till arbetet ska också komma hem, säger Lena Erixon, generaldirektör för Trafikverket.

 Onsdagen den 30 september klockan 13.00 stannar allt arbete samtidigt under 15 minuter på ett 60-tal av Trafikverkets byggarbetsplatser och kontor över hela landet. Då samlas personal för en så kallad ”Stand down” för säkerheten. 2000-3000 personer beräknas lägga ner sitt arbete för att delta i aktiviteten.

Media inbjuds att delta på ”Stand down” och intervjua närvarande chefer och personal bland annat vid länsbanan Söderhamn-Kilafors, Bergvik.  Av säkerhetsskäl måste alla deltagare föranmälas. Kontakta presskommunikatör Lena Karlsson, 070-684 31 98, för närmare information.

Huvudarrangemanget äger rum på Projekt Mälarbanan i Stockholm med deltagande av bland andra Lena Erixon, Trafikverkets generaldirektör, Ola Månsson, vd Sveriges Byggindustrier, Magnus Höij, vd STD-företagen och Eva Nordberg, Mälarbanans projektchef.

Trafikverket är Sveriges största aktör när det gäller att bygga infrastrukturprojekt. Tillsammans med Sveriges Byggindustrier, med 3200 medlemsföretag, och Svenska Teknik&Designföretagen, med 715 medlemsföretag, har en handlingsplan tagits fram med konkreta åtgärder för att minska antalet olyckor. ”Ingen ska skadas allvarligt eller dödas i transportsystemet eller på våra arbetsplatser” är den uttalade utgångspunkten.

Överenskommelsen heter ”Tillsammans mot 0 olyckor i anläggningsbranschen” och en av aktiviteterna är att genomföra en årlig ”Stand down” på Trafikverkets arbetsplatser tillsammans med verksamma entreprenörer och konsulter. De 15 minuterna ska skapa uppmärksamhet och engagemang för säkerhets- och arbetsmiljöfrågor och lyfta fram risker och åtgärder.

Kontakter

Kontaktperson
presskommunikatör Lena Karlsson, 070-684 31 98
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar samt långsiktig planering av det samlade transportsystemet. Webbplats: http://www.trafikverket.se Pressrum: http://www.trafikverket.se/pressrum

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum