Försäkringskassan

Påminnelse pressinbjudan: Försäkringskassans generaldirektör Ann-Marie Begler besöker Trollhättan

Dela

Tisdagen den 17 april besöker Ann-Marie Begler, generaldirektör för Försäkringskassan, Trollhättan. Hon ska träffa Försäkringskassans medarbetare och kommunledningen i Trollhättan för att prata om sjuktalens utveckling. Ann-Marie Begler kommer under året besöka kommuner med höga sjuktal i sina roller som arbetsgivare.

I samband med besöket bjuder vi in media till en pressträff. På pressträffen medverkar också Sofia Lantz, områdeschef för sjukförsäkringen. Media hälsas välkomna tisdagen den 17 april kl. 9.30 – 10:15 till Försäkringskassans lokaler på Flundregatan 1 i Trollhättan.

Den långa uppgången av sjuktalen har brutits. Men sjukfrånvaron är fortsatt hög och det ställer stora krav på såväl Försäkringskassan som andra aktörer – i synnerhet arbetsgivarna, för att utvecklingen ska fortsätta mot en låg och stabil nivå. Trollhättans sjukpenningtal är 11 dagar. För hela landet är siffran 9,9 dagar.

Anmäl gärna att du kommer till Försäkringskassan, 010- 116 98 88 eller viktor.svensson@forsakringskassan.se

Välkommen!

Länkar

Om

Följ Försäkringskassan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Försäkringskassan

Försäkringskassan föreslår översyn av aktivitetsersättning vid förlängd skolgång18.10.2018 13:00Pressmeddelande

Om en person på grund av en funktionsnedsättning behöver längre tid på sig att bli klar med skolan kan denne vara berättigad till aktivitetsersättning vid förlängd skolgång. En förmån som idag hanteras av Försäkringskassan. I en ny socialförsäkringsrapport föreslås en översyn som bland annat tittar på vilken myndighet som är bäst lämpad att administrera ersättningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum