Europaparlamentet

Påminnelse: Pressträff 9 september inför Europaparlamentets plenarsammanträde

Dela

Välkommen till en digital pressträff med Europaparlamentarikerna Heléne Fritzon (S) och Sara Skyttedal (KD) den 9 september kl. 10.00. Vi går igenom de viktigaste debatterna och omröstningarna inför kommande veckas plenarsession (den 12-15 september).

Under nästa veckas plenarsession i Strasbourg står tillståndet i EU, energi och minimilöner i fokus. Ledamöterna ska bland annat diskutera och rösta om:

 • Debatten om tillståndet i EU
  På onsdag 14 september håller EU-kommissionens ordförande sitt årliga linjetal om tillståndet i EU. Vilka utmaningar står EU inför de kommande 12 månaderna och vilka sakfrågor ska prioriteras?
 • Slutomröstning om minimilöner på EU-nivå
  Ledamöterna ska rösta om de nya reglerna för minimilöner på EU-nivå.
 • Fit for 55: energieffektivitet och förnybar energi
  Ledamöterna väntas rösta om sin ståndpunkt om bindande mål för att minska energianvändningen på EU-nivå samt om nya regler för användning av förnybar energi och biomassa.
 • EU:s nya skogsstrategi för 2030
  Omröstning om Europaparlamentets rekommendationer.
 • Debatt med Finlands statsminister Sanna Marin 
  Finlands statsminister Sanna Marin gästar Europaparlamentet för att debattera EU:s utmaningar och framtid med ledamöterna. 

Pressträffen kommer att ge en god översikt av plenarsessionen i Strasbourg samt möjlighet att ställa frågor till Europaparlamentarikerna.

Datum: 9 september 2022 

Tid: 10.00-11.00

Plats: Zoom

Obligatorisk föranmälan senast den 8 september kl.18.00   till epstockholm@ep.europa.eu så återkommer vi med en länk och instruktioner om hur du ansluter till pressbriefingen.

Kontakter

Om

Europaparlamentet
Europaparlamentet
Regeringsgatan 65
111 56 Stockholm

08-562 444 55https://www.europarl.europa.eu/portal/sv

Europaparlamentet är EU:s enda direktvalda institution och stiftar EU-lagar tillsammans med ministerrådet. Europaparlamentets presstjänst levererar fullständig och opartisk information till media och svarar på pressfrågor om Europaparlamentets dagliga verksamhet samt hjälper Europaparlamentariker i deras kommunikationsverksamhet.

Följ Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europaparlamentet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum