Svenska Judoförbundet

Påminnelse: Pressträff och fotografering inför kvalet till OS och Paralympics

Dela

Torsdagen den 27 augusti är media varmt välkommen att besöka Framgångshallen, Bosön för intervjuer med judoka och coacher i svenska judolandslaget och parajudolandslaget inför det fortsatta OS- och paralympicskvalet. Dessutom finns det tid för fotografering under eftermiddagsträningen. Anmälningstiden är förlängd till i morgon tisdag 25 augusti. Anmälan via länk nedan.

Tommy Macias är ett av de svenska medaljhoppen inför OS i Tokyo. Foto: Marina Mayorova, IJF.
Tommy Macias är ett av de svenska medaljhoppen inför OS i Tokyo. Foto: Marina Mayorova, IJF.

Efter en ovanlig vår till följd av coronapandemin är landslaget och paralandslaget i judo igång med träningarna igen. Den 27-30 augusti samlas judolandslaget på Bosön för fyra dagars träningsläger som en del av uppladdningen inför det fortsatta kvalet.

I dagsläget ligger samtliga fem i landslaget på kvalplats till OS och av dessa är Anna Bernholm och Tommy Macias redan uttagna av Sveriges Olympiska Kommitté. Samtliga i truppen har valt att fortsätta sin satsning mot OS 2021 efter att beskedet om flytten av spelen kom. Även landslagschef Robert Eriksson har skrivit på för ytterligare ett år och kommer att leda truppen genom OS.

Inom parajudon har Nicolina Pernheim skördat framgångar och har säkrat sin plats till Paralympics 2021. Nu väntar hon på att bli uttagen till truppen av Sveriges Paralympiska Kommitté.

Schema för pressträffen:
14.00-16.00 Intervjuer med judoka och coacher.
16.30-18.00 Möjlighet att fotografera träningen.

Anmälan: Senast tisdag 25 augusti. Klicka här för anmälan.

Svenska judolandslaget:
Anna Bernholm, -70 kg
Tommy Macias, -73 kg
Robin Pacek, -81 kg
Marcus Nyman, - 90 kg
Joakim Dvärby, -100 kg
Robert Eriksson, landslagschef.

Svenska parajudolandslaget:
Nicolina Pernheim, -63 kg
Martin Pernheim, förbundstränare

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Tommy Macias är ett av de svenska medaljhoppen inför OS i Tokyo. Foto: Marina Mayorova, IJF.
Tommy Macias är ett av de svenska medaljhoppen inför OS i Tokyo. Foto: Marina Mayorova, IJF.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Svenska Judoförbundet
Svenska Judoförbundet
Edith Södergrans gata 7
754 60 Uppsala

+46 (0)18-430 05 10http://www.judo.se

Svenska Judoförbundet (SJF) är en medlemsstyrd organisation som består av ca 20 000 medlemmar organiserade i omkring 160 klubbar. Svenska Judoförbundet verkar för att utvecklingen inom judo i Sverige ska gå framåt och har som syfte att främja medlemsklubbarnas verksamhet såväl som den nationella och internationella verksamheten. SJF arbetar för en jämställd judomiljö där alla som vill ska kunna delta. SJF bedriver verksamhet från barn till veteran där majoriteten av medlemmarna är mellan 7 och 12 år. Både det svenska landslaget och paralandslaget i judo är framgångsrika internationellt och har tagit flera medaljer vid internationella mästerskap och på världstouren. www.judo.se

Följ Svenska Judoförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Judoförbundet

Många OS-kvalpoäng på spel under årets första världstourtävling i judo11.1.2021 14:26:11 CETPressmeddelande

Det blir direkt in i hetluften för svenskarna när årets första världstourtävling i judo, Doha Masters, genomförs 11-13 januari. Masters är en av de tuffaste tävlingarna på touren då endast de topprankade i världen får delta i tävlingen. Det är också den tävling, utöver VM, som ger flest OS-kvalpoäng vilket gör den till en av de viktigaste tävlingarna under året. Svenskarna tävlar tisdag och onsdag.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum