Lunds stift, Svenska kyrkan

Panetoz och Isle of You till Crossbeat Festival i Hässleholm

Dela

Svenska Kyrkans Unga i Lunds stift arrangerar sin första ungdomsfestival, Crossbeat Festival, den 15 juni på Hässleholmsgården i Hässleholm. Bland artisterna finns Panetoz, Isle of You, Hildur Höglind och Monte Nour.

Crossbeat Festival
Crossbeat Festival

Crossbeat Festival riktar sig främst till medlemmar i Svenska Kyrkans Unga men välkomnar även till unga som är nyfikna på kristen tro och vill känna en gemenskap med andra kristna ungdomar. Festivalen bjuder förutom på musik även på bön, lovsång och gudstjänst. Arrangörerna hoppas skapa en arena för ungdomar där de kan upptäcka och fördjupa sin tro och hitta gemenskap med varandra.

– Tanken med Crossbeat Festival är att på ett nytt och annorlunda sätt visa och dela den gemenskap som utmärker Svenska Kyrkans Unga. Vi vill att det ska vara en ny plats där man både kan upptäcka och dela sin kristna tro, säger festivalgeneralen Johan Christensson.

De artister som i dagsläget är klara för Crossbeat Festival är Panetoz, kända för hits som ”Dansa Pausa”, Isle of You, som i maj utnämndes till ”Framtidens artist” av P3s musikredaktion, Hildur Höglind, som kammat hem en rad priser och stipendier under de senaste åren och Monte Nour, värmlänningen vars melodispråk jämförs med Paul McCartneys.

Läs mer om festivalen här:
https://www.facebook.com/CrossBeatFestival/
https://www.instagram.com/crossbeatfestival/
www.crossbeat.se

Läs mer om arrangörerna här:
Svenska Kyrkans Unga i Lunds stift
KRIK
Kraftstationen

För mer information:
Johan Christensson, festivalgeneral, 0730-32 61 09
johan.christensson@svenskakyrkan.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Crossbeat Festival
Crossbeat Festival
Ladda ned bild
Crossbeat Festival
Crossbeat Festival
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Länkar

Om

Lunds stift, Svenska kyrkan
Lunds stift, Svenska kyrkan
Box 32
221 00 Lund

+46 155500http://svenskakyrkan.se/lundsstift

Lunds stift är ett av Svenska kyrkans tretton stift. Biskop sedan 2014 är Johan Tyrberg. I stiftet, som omfattar Skåne och Blekinge, finns 163 församlingar och mer än 500 kyrkor. Stiftskansliets uppgift är att stödja och stimulera församlingsverksamheten, samt förvalta stiftets jord, skog och fonder. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige. Stiftsstyrelsen och egendomsnämnden är de verkställande organen. Genom domkapitlet prövas om beslut är fattade enligt kyrkoordningen.

Följ Lunds stift, Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lunds stift, Svenska kyrkan

Tre år av bön och vänskap firas tillsammans med kardinal Anders Arborelius, ärkebiskop Antje Jackelén och biskop Johan Tyrberg i Lunds domkyrka28.10.2019 08:51:18 CETPressmeddelande

Sedan den 31 oktober 2016 då påve Franciskus och representanter för Lutherska världsförbundet uttryckte viljan att katoliker och lutheraner ska fortsätta vandra vägen från konflikt till gemenskap har dagen firats i Lunds domkyrka. Många steg på den gemensamma vägen har tagits och vänskapsband har knutits allt starkare när vi på treårsdagen firar högtidlig vesper klockan 19.00.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum