Sverige för UNHCR

Pär Roosvall ny styrelseledamot i Sverige för UNHCR

Dela

Entreprenören och medieprofilen Pär Roosvall går in i Sverige för UNHCR:s styrelse. Med sitt nätverk och långa erfarenhet inom digital strategi och förändringsarbete kommer han att ta en aktiv roll för att öka insamlingen till UNHCR, FN:s flyktingorgan.

Pär Rosvall är grundare och vd för NFT Ventures som investerar främst i fintech-bolag samt delägare och styrelseordförande för tidskriften Fokus. Pär har tidigare varit en del av  ledningen för Bonnier News med titlar som Dagens Nyheter, Dagens Industri och Expressen. 

- Jag vill engagera mig i UNHCR för att nu och framöver kommer det att behövas mer hjälp än någonsin för de som är mest utsatta och på flykt från krig, konflikter och förföljelse. Jag har tidigare varit med på fältresor och sett vad hjälp kan göra för skillnad i en flyktingsituation. Jag ser väldigt mycket fram emot att bidra till UNHCR arbete, med insikter om digital strategi och betallösningar, säger Pär Roosvall.

UNHCR, FN:s flyktingorgan, är den organisation som har FN:s uppdrag att skydda alla flyktingar så länge som de är flyktingar. I dagsläget är över 70 miljoner människor på flykt och UNHCR behöver mer resurser för  att kunna skydda alla.

- Jag ser mycket fram emot att få samarbeta med Pär. Hans vassa strategiska kompetens och erfarenhet av förändringsarbete får stor betydelse när vi rustar Sverige för UNHCR för att kraftigt öka vår insamling till världens flyktingkatastrofer. Antalet människor som tvingas på flykt fortsätter att öka samtidigt som UNHCR:s verksamhet är kraftigt underfinansierad, säger Åsa Widell, generalsekreterare för Sverige för UNHCR.

Nyckelord

Bilder

Om

Sverige för UNHCR
Sverige för UNHCR
Linnégatan 18
114 47 Stockholm

https://sverigeforunhcr.se/

Sverige för UNHCR är UNHCR:s samarbetspartner i Sverige och arbetar med att samla in pengar samt öka medvetenheten bland allmänheten om situationen för människor som tvingats fly sina hem. Sverige för UNHCR har 90-konto.

UNHCR är FN:s flyktingorgan och leder internationella insatser för att skydda människor som har tvingats fly från sina hem på grund av konflikt eller förföljelse. UNHCR ger livräddande nödhjälp som tak över huvudet, mat och vatten, skyddar grundläggande mänskliga rättigheter och tar fram lösningar som ger människor en säker plats de kan kalla sitt hem och där de kan skapa en bättre framtid. UNHCR arbetar även för att statslösa människor ska få en nationalitet.

 

Följ Sverige för UNHCR

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sverige för UNHCR

Stjärnspelarna Asmit Begović och Alphonso Davis spelar virtuell fotbollsturnering till förmån för UNHCR:s arbete mot coronaviruset24.4.2020 09:56:11 CESTPressmeddelande

Den berömda AC Milan-målvakten Asmir Begović och FC Bayern Münchens tonårssensation Alphonso Davies kommer att mötas i en eFootball PES2020 livestream-turnering på lördagen den 25 april. De två spelarna, båda före detta flyktingar, kommer att göra upp om segern för att samla in pengar till UNHCR, FN:s flyktingorgans insatser mot covid-19.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum