Axess

Paralleller mellan nutid och dåtid i intervjuserien: Att lära av historien

Dela

Vad borde politiker och opinionsbildare lära sig av historiska skeenden och händelser? Vad kan man dra för slutsatser om framtidens utveckling, och vilka slutsatser bör inte dras? Journalisten och forskaren Peter Robinson intervjuar tio historiker, med start söndag den 29 april kl. 20.00 på Axess TV och Axess Play.

Intervjuerna spelades in på Stanford University i mars 2018 och behandlar vitt skilda ämnen, perioder och geografiska områden: från Romarriket till Vietnamkriget via Kina och Mellanöstern.

Peter Robinson är forskare vid Hoover Institution och programledare för intervjuserien "Uncommon Knowledge". Han var talskrivare åt Ronald Reagan och George H.W Bush.

Avsnittsförteckning:

Del 1: USA:s roll på världsarenan

Del 2: Vad är "Historical Sensibility"

Del 3: Vad vi inte kan lära av historien

Del 4: Islams olika yttringar - då och nu

Del 5: Deglobalisering, ekonomisk tillväxt och demokrati

Del 6: Hur lära av historien?

Del 7: Har USA lärt sig av misstagen från Vietnamkriget?

Del 8: Aspirerande Romarriken

Del 9: USA:s viktigaste säkerhetspolitiska frågor

Del 10: Kina: myt och verklighet

Pressbilder finns att ladda ner på http://www.axess.se/press

Kontakta oss för inloggningsuppgifter.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Axess
Axess
Jakobsbergsgatan 2
111 44 Stockholm

http://www.axess.se

Axess består av Axess Magasin, Axess TV och Axel och Margaret Ax:son Johnsons stiftelse. Stiftelsen arrangerar seminarier, ger ut böcker och delar årligen ut Stora fackbokspriset. Magasinet är en kultur- och samhällstidskrift som utkommer nio gånger per år. Axess TV visar inköpta och egenproducerade program som berör samhällsfrågor, kultur och vetenskap.

Följ Axess

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Axess

Nominerade till Stora Fackbokspriset7.11.2018 07:05:00Pressmeddelande

Axel och Margaret Ax:son Johnsons Stiftelse för allmännyttiga ändamål utdelar varje år, givet det finns en värdig mottagare, Stora fackbokspriset om 125 000 kronor till den eller de (levande personer) som skrivit årets fackbok i enlighet med Forum Axess devis ”Vetenskap, bildning tradition”. Tanken är att stödja det slag framstående essäistiskt humanistiskt författarskap som lyfter fram vetenskap, bildning, tradition med hög stilistisk och fackmässig verkshöjd. Syftet är att på svensk botten uppmuntra en berättande humanistisk bildningstradition präglad av stilistisk briljans.​

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum