Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Parasport Sverige och Scandic fortsätter sitt samarbete

Dela

Sedan 2007 har Scandic och Parasport Sverige samarbetet för att stärka och möjliggöra idrottande för personer med särskilda behov, oavsett om utövarna är nybörjare, motionärer eller vill tävla och satsa mot världstoppen. Partnerskapet som idag offentliggörs på Internationella funktionshinderdagen, är en fortsättning och fördjupning av det långtgående samarbete där Scandic fortsätter som officiell leverantör inom boende, möten och konferens för parasportens utövare.

Rickard Forsberg och Åsa Llinares Norlin.
Rickard Forsberg och Åsa Llinares Norlin.

– För oss är tillgänglighet en självklarhet och något som vi arbetat med under väldigt lång tid precis som vårt samarbete med Parasport Sverige. Att få fortsätta resan tillsammans och välkomna parasporten och alla dessa fantastiska atleter till våra hotell känns fantastiskt kul och vi ser fram emot att få fortsätta bidra till att stärka parasporten både nationellt och internationellt, säger Rickard Forsberg, sponsorchef på Scandic Hotels Sverige.

Sedan 2003 har Scandic arbetat fokuserat med att tillgänglighetsanpassa alla 268 hotell i drift för att kunna välkomna gäster oavsett behov. Idag är Scandic det enda hotellföretaget i världen som beskriver hur tillgänglighetsanpassat varje hotell är, information som på ett enkelt presenteras på bolagets kommersiella hemsida. Scandic är även ensamma hotellkedja med att ha tagit fram en tillgänglighetsstandard som idag består av 159 punkter, där 105 av dessa är obligatoriska för samtliga hotell och för nya Scandichotell som byggs, gäller samtliga 159 punkter.

– Idrotten har haft och kommer fortsatt att ha behov av prisvärt boende och där har Scandic alltid erbjudit bra villkor samt förståelse för idrottens särskilda behov. Det är därför glädjande att vi i samförstånd och med långsiktig tidshorisont hittat former för ett fortsatt samarbete, säger Åsa Llinares Norlin, ordförande, Parasport Sverige. 

Det nya samarbetet mellan Scandic och Parasport Sverige sträcker sig till och med 31 december 2023.

För mer information vänligen kontakta:

Scandic
Rickard Forsberg, Sponsorchef
Telefon: +46 70 973 55 71
E-post: rickard.forsberg@scandcihotels.com

Parasport Sverige
Tomas Sandö Brandt, Partneransvarig
Telefon: +46 70 653 33 13
E-post: tomas.sando.brandt@parasport.se

Scandic är det största hotellföretaget i Norden med ett nätverk av omkring 280 hotell i sex länder, fördelat på cirka 58 000 hotellrum i drift eller under utveckling.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Rickard Forsberg och Åsa Llinares Norlin.
Rickard Forsberg och Åsa Llinares Norlin.
Ladda ned bild

Om

Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté
Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

http://www.parasport.se

Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté är ett av 71 Specialidrottsförbund (SF) inom Riksidrottsförbundet (RF) och administrerar idrott för personer med rörelsenedsättning, synnedsättning och intellektuell funktionsnedsättning inom 13 idrotter.

Parasportförbundet innehar även rollen som Sveriges Paralympiska Kommitté med ansvar för den paralympiska idrotten och Sveriges deltagande i Paralympics. 

Vi leder också arbetet med Special Olympics Sweden, som är bredd- och motionsidrott för personer med intellektuell funktionsnedsättning

Notering: Paralympics är Parasportens motsvarighet till de Olympiska Spelen.

Följ Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum