Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Parasport Sverige: Viktigare än någonsin att påverka politiken i rätt riktning!

Dela

Den 22 maj höll Parasport Sverige digitalt förbundsmöte. Vid mötet gjorde förbundet ett uttalande om att fortsatt politiskt påverkansarbete är viktigare är någonsin.

Här följer Parasport Sveriges uttalande vid förbundsmötet den 22 maj 2021: 

Viktigare än någonsin att påverka politiken i rätt riktning! 

Idrott för alla är ett starkt ledord inom svensk idrottsrörelse. Parasport Sverige anser att det är en självklarhet att alla ska ha möjlighet att leva ett aktivt liv, oavsett bakgrund och förutsättningar. 

I takt med att samhället utvecklas ställs vi dock inför utmaningar. En av de största utmaningarna som idrottsrörelsen och parasporten har ställts inför är den pågående coronapandemin. Idrottandet för personer med funktionsnedsättning har minskat med 44 procent och en förklaring är att många paraidrottare tillhör riskgrupper.  

Med färre som idrottar minskar LOK-stödet och våra medlemsföreningar drabbas hårt ekonomiskt. Det är därför viktigare än någonsin att Parasport Sverige fortsätter att påverka den politiska utvecklingen i rätt riktning. Vi måste få samhället och politiken att stötta idrotten i denna tuffa tid, och den påverkan gör vi bäst tillsammans.  

Parasport Sveriges distriktsförbund och föreningar är viktiga krafter i detta arbete. Behovet av bättre förutsättningar för idrotten och specifikt för vår målgrupp har lyfts i debattartiklar, i olika forum och i möten med myndigheter och beslutsfattare på såväl lokal, regional och nationell nivå.  

Som verktyg i påverkansarbetet finns det parasportpolitiska programmet, som ställer krav på samhället och övriga idrottsrörelsen samtidigt som vi i Parasport Sverige lovar att själva bidra till en positiv utveckling.  

Tillsammans fortsätter vi arbetet med att skapa en inkluderande, hållbar och stark idrottsrörelse och bättre förutsättningar för fler! 

Uttalande vid Förbundsmötet 2021 
Svenska Parasportförbundet 

Nyckelord

Bilder

Länkar

Om

Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté
Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

http://www.parasport.se

Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté är ett av 71 Specialidrottsförbund (SF) inom Riksidrottsförbundet (RF) och administrerar idrott för personer med rörelsenedsättning, synnedsättning och intellektuell funktionsnedsättning inom 15 idrotter.

Vi har ca 37 000 medlemmar organiserade i ca 500 föreningar.

Parasportförbundet innehar även rollen som Sveriges Paralympiska Kommitté med ansvar för den paralympiska idrotten och Sveriges deltagande i Paralympics. 

Vi leder också arbetet med Special Olympics Sweden, som är bredd- och motionsidrott för personer med intellektuell funktionsnedsättning.

Notering: Paralympics är Parasportens motsvarighet till de Olympiska Spelen.

Följ Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum