Umeå kommun

Parkeringsavgift införs i anslutning till Bettnesands och Norrmjöle havsbad

Dela

Under sommarsäsongen kommer det att införas parkeringsavgifter vid badplatserna Bettnessands och Norrmjöle havsbad. Anledningen till beslutet är problematiken kring framkomlighet som pågått under flera somrar.

På grund av de trafik- och parkeringsproblem som funnits efter Bettnesvägen och Kläppuddsvägen tidigare somrar har Upab på uppdrag från Umeå kommun och vägföreningarna i området infört åtgärder för att öka framkomligheten och tillgängligheten längs vägarna och parkeringsplatserna. Förutom en parkeringsavgift kommer det att vara förbjudet att parkera längs delar av Bettnesvägen och Kläppuddsvägen.

– Det är rätt vanligt att parkeringarna blir fulla när det är fint väder. Tyvärr har det inneburit att bilister som kommer efter att det blivit fullt väljer att parkera på ett sätt som leder till att exempelvis räddningstjänst och ambulans får svårt att ta sig fram vid behov, säger Sofia Åström, enhetschef, Fritidsförvaltningen.

Umeå kommun har beslutat att från och med 1 juni 2022 införa parkeringsavgift på de kommunala parkeringsplatserna vid Bettnessands och Norrmjöle havsbad. Samtidigt införs också ett förbud att parkera längs vissa sträckor efter Kläppuddsvägen och Bettnesvägen. Parkeringsavgiften kommer att gälla alla dagar 00–24 under sommarmånaderna juni, juli och augusti. Priset är 8 kr/tim att och priset kan max bli 30 kr/dygn. Parkeringsavgiften betalas med mobilen, via Upabs underleverantör Parkster.

– Vår förhoppning är att framkomligheten längs vägarna och på parkeringsplatserna ska bli bättre. Parkeringsavgift och parkeringsförbud är verktyg för att åtgärda de problem som har funnits tidigare somrar, berättar Upabs produktionschef Robert Tegström.

Varför införs parkeringsavgift?

Parkeringsavgift och parkeringsförbud är verktyg för att åtgärda de problem som har funnits tidigare somrar. Det ökar framkomligheten och skapar tillgänglighet för de som vill besöka badplatserna. Räddningsfordon ska kunna ta sig fram längs de mindre vägarna till stugor och badplatser för att undsätta behövande.

Mer information

Sofia Åström
enhetschef, drift
Fritidsförvaltningen
Umeå kommun
070-533 01 92
sofia.astrom@umea.se

Robert Tegström
produktionschef
Upab
090-16 20 23
robert.tegstrom@upab.se

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Ingen presskonferens efter individ- och familjenämndens sammanträde21.6.2022 13:29:53 CEST | Pressinbjudan

Det blir ingen presskonferens efter individ- och familjenämndens sammanträde 22 juni. Handlingar för individ- och familjenämnden finns på www.umea.se/handlingar Mer information: Andreas Lundgren (S) ordförande individ- och familjenämnden Umeå kommun 070-330 63 24 andreas.lundgren@umea.se Hanna Lundin Jernberg (L) vice ordförande individ-och familjenämnden Umeå kommun 070-812 90 69 hanna.lundinjernberg@umea.se

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum