Enköpings kommun

Påsklov i Enköping

Dela

På årets påsklov finns ett brett utbud av aktiviteter för barn och unga i Enköping. Gå på teater, bege dig ut på konstjakt, prata Harry Potter eller kliv in i dinosauriernas värld tillsammans med författaren och bildskaparen Sarah Sheppard.

Foto: Caroline Andersson, Illustration Sarah Sheppard
Foto: Caroline Andersson, Illustration Sarah Sheppard

– På biblioteket inleder vi påsklovet med två spännande aktiviteter. Måndag 11 april är det premiär för Harry Potter-klubben. Dagen efter, tisdag 12 april finns möjlighet att stiga in i dinosauriernas värld tillsammans med författaren och bildskaparen Sarah Sheppard. Kanske får du se och känna på en Tyrannosaurus-tand, säger Helena Gille, tillförordnad enhetschef på biblioteket i Enköping.

Harry Potter och konstjakt

På biblioteket anordnas Harry Potter-klubb där det bland annat blir högläsning och förtrollande pyssel. En annan aktivitet som anordnas under lovet är konstjakten där deltagarna laddar ner en karta som visar vägen till olika konstverk där det finns kluriga uppgifter att lösa. Svarar och skickar man in svaren på minst tre frågor finns chans att vinna konstmaterial och en biobiljett.

Kliv in i dinosauriernas värld

Fjädrar och ägg hör ihop med både kycklingar och dinosaurier! Träffa författaren och bildskaparen Sarah Sheppard och bli kompis med läskigt underbara varelser från förr. Alla som vill – och törs – får känna på en Tyrannosaurus-tand eller en 100 miljoner år gammal dinosauriebajskorv. Färgglatt och spännande för barn som går i lågstadiet.

Släpp loss kreativiteten

Under lovet finns chansen att vara kreativ på två olika workshops. Välj mellan att skapa ett fabulöst unikt påskägg som kan fyllas av något gott eller designa en egen tygkasse.

Teater för hela familjen

På Joar Blå visas familjeföreställningen Osamsas. En fartfylld fysisk och humoristisk tvekamp utan onödiga ord. I en inifrånvärld präglad av fantasier och känslostormar får vi följa två syskons vardag, full av lek, projekt, planer, gräl och samspel.

Ta del av alla påsklovsaktiviteter på kommunens webbplats. Där finns också information om bokning av plats till de olika aktiviteterna.

enkoping.se/pasklov

Kontakter

Bilder

Foto: Caroline Andersson, Illustration Sarah Sheppard
Foto: Caroline Andersson, Illustration Sarah Sheppard
Ladda ned bild

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum