Universeum

Påsklov med massa kul kunskap

Dela

Smaka på skogens skafferi, res tillbaka till istiden eller ut i rymden, tävla i ett skitskoj tarmquiz och spana på hajar och giftormar. 25 mars till 3 april firar vi påsklov på Universeum!

Vad vore ett påsklovsprogram utan ägg? I Teknoteket får besökarna bygga sin alldeles egna äggmålningsmanick. När alla delar monterats ihop kan ägget snurra runt runt. Med byggsatsen blir det både enklare och roligare att måla vackra ägg till påsk!

Äggmåleriet är bara en av alla aktiviteter på påsklovsprogrammet. Med den, alla andra programpunkter och våra utställningar låter vi Universeumbesökarna upptäcka naturvetenskap och teknik på ett lustfyllt sätt.

Här är några fler inspirerande aktiviteter som dukas upp på Universeums påskbord:

Glassfabriken

Grädde, flytande kväve och en iskall guide. Det är allt som behövs för att göra glass på Universeum. När det har rykt och pyst och fryst är glassen klar. Var så god att smaka!

Upptäck charmen med tarmen

I din mage finns ett helt fantastiskt system. Det tar upp näring från maten och förpackar resterna till bajs. Bli expert på matspjälkningssystemet i ett skitroligt quiz som lär dig allt om hur varmkorvar blir till bajskorvar!

Skogens skafferi

Visste du att Sveriges skogar är fulla av vitaminer, antioxidanter och en massa andra nyttigheter? Provsmaka några av Sveriges godaste bär och lär dig mer om naturens egen pillerburk! Därefter ger du dig iväg på en uppfriskande tipspromenad genom Vattnets väg.

Sprattellabbet

Kom och gör din egen sprattlande figur! Blir det ett får, en apa eller kanske en människa? Och hur ska du göra för att få figuren att röra sig som du vill? Tänk till, trixa och testa!

Djurakuten

Är det vettigt att hänga upp och ner hela dagen? Vad händer om vi aldrig vilar? Och måste vi sluta att äta kött för att må bra? Hör doktorns svar på djurens egna frågor i vår tvistade hälsoshow. Samtidigt lär du dig mer om hälsa och välmående!

Astronautliv

Vilka utmaningar och möjligheter innebär det att leva i tyngdlöshet? Följ med på en guidning i vår rymdutställning där vi tittar närmare på hur det är att leva ombord på den internationella rymdstationen.

Vetenskapsteater med Historieforskarna

Följ med på en speedad hälsohistorisk tidsresa genom 2 000 år av vetenskapliga framsteg. Möt läkekonstens fader Hippokrates, medeltidens universalgeni och naturmedicinare Hildegard av Bingen, sjuksköterskornas moder Florence Nightingale och penicillinets upptäckare Alexander Fleming!

Påsklovet på Universeum pågår den 25 mars till 3 april. Universeum har öppet alla dagar kl 10–18, även påskafton och röda dagar. Alla aktiviteter och tider finns att hitta i programmet

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Universeum
Universeum
Södra vägen 50
400 20 Göteborg

Tel: 031–335 64 00https://www.universeum.se/sv/

Universeum ligger vid Korsvägen, mitt i Göteborg. Här får barn och vuxna utforska världen genom naturvetenskap och teknik. Vårt hus är fullt av upplevelser och lärmiljöer som stärker kreativiteten och innovationsförmågan, ökar kunskaperna och aktiverar det kritiska tänkandet. Med vetenskapen som grund och en pedagogik som engagerar utmanar vi människor att berika sina liv och agera för en hållbar värld.

Vi har över en halv miljon besökare varje år. Det gör oss inte bara till Nordens mest besökta science center och en av de tio mest besökta anläggningarna i Sverige, utan också till en viktig kraft i samhället. Tillsammans med våra grundare och samarbetspartner stärker vi kompetensförsörjningen och bidrar till en hållbar utveckling.

Följ Universeum

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Universeum

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum