Norrköpings kommun

Påsklov med påskkalas, skattjakt och lamasafari

Dela

Påsklovskalas i Värmekyrkan, skapande verkstad i Ateljé Krumeluren på Konstmuseet, påskmingel på Stadsmuseet och påskfirande med Bamse på Kolmårdens djurpark. Det blir många aktiviteter i Norrköping för barn och unga under påsklovet. De flesta aktiviteterna är gratis.

Foto: Norrköpings kommun
Foto: Norrköpings kommun

– De senaste åren har påsklovsaktiviteterna främst varit digitala på grund av pandemin. Nu är vi glada över att kunna erbjuda ett påsklov fullt med fysiska möten och roliga aktiviteter runt om i Norrköping, säger Maria Modig, kultur- och fritidsdirektör i Norrköpings kommun.

Årets nyhet är Påsklovskalaset i Värmekyrkan där trollkarlen Daniel Karlsson, från tv-programmet Den itusågade kaninen, inleder showen och följs av en annan barnfavorit - Mojje. På Norrköpings konstmuseum får barnen ta del av den nya utställningen med textilkonstverk av Noa Eshkol för att sedan skapa egna i Ateljé Krumeluren.

Kvastlopp på Stadsmuseet
På Norrköpings stadsmuseum kan barnen gå på skattjakt, tillverka sin egen kvast och trimma den inför kvastloppet, samt gå på familjevisning och lära sig om hur livet var för 100 år sedan. På Visualiseringscenter har den nya labbmiljön och utställningen Wadströms Exploranation Laboratory precis öppnat upp, och det finns möjlighet att träffa forskare, utvecklare och pedagoger i labbmiljön.

Lamasafari och chicken race
Norrköpings fritidsgårdar erbjuder ett fullspäckat program under påsklovet. På Frinavets fritidsgård blir det bland annat chicken race, basket och dans och på Råssla fritidsgård kan man följa med på lamasafari. Kolmårdens djurpark öppnar till påsk, och där kan barnen se den helt nya teaterföreställningen Bamse och båtsemestern, träffa häxorna i Häxköping och utforska det gigantiska Morotslandet tillsammans med påskharen.

Låna gratis utrustning
På Fritidsbanken i Klockaretorpet finns sport- och fritidsutrustning att låna gratis i 14 dagar. Här finns bland annat fotbollar, skateboard, inlines och innebandy.

– Vi hoppas på härligt vårväder och då finns det inget bättre än att vara aktiv utomhus. Det är bara att komma till Fritidbanken och låna den utrustning man vill ha, säger Maria Modig.

Samtliga påsklovsaktiviteter finns på: Påsklov 2022 - Norrkoping

Kontakt:
Maria Modig
Titel: kultur- och fritidsdirektör
Telefon: 011-15 29 26
___________________________________________________________________
Avsändare: Helena Jalkner, presskommunikatör
Telefon: 0725-97 09 00

Bilder

Foto: Norrköpings kommun
Foto: Norrköpings kommun
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum