Trafikverket

Passagerarfärja kompletterar vägfärja under viktig underhållsarbete på Vinöleden i Hjälmaren

Dela

Som uppskattat utflyktsmål till den populära badorten i Vinön sätter Färjerederiet in en passagerarfärja som ska komplettera de färre vägfärjeavgångar under perioden 8 juni – 2 juli på grund av ett viktigt underhållsarbete.

- Vinö är ett uppskattat utflyktsmål med populär badplats under varma sommardagar och nås endast via färja. Därför var det självklart att sätta in passagerarfärja för att trafikera direkt till badplatsen under vårt viktiga underhållsarbete, säger distriktschef Torbjörn Hedman.

Med en halverad kapacitet under perioden 8 juni – 2 juli kan Färjerederiet endast transportera 12 bilar per timme åt vardera håll. Det är ungefär halva den kapacitet som sker normalt. Färjerederiet uppmanar därför samtliga som ska besöka den populära badplatsen att ta passagerarfärjan för att undvika en längre väntan.

Passagerarfärjan trafikerar mellan Hampetorp och Vinön – direkt till den populära badstranden varje halvtimma. Tidtabell för både vägfärja och passagerarbåten Liden under perioden 8 juni – 2 juli hittar du här: www.trafikverket.se/vinoleden.

Bra att tänka på:
Försök att planera din tur till Vinön så att du kan lämna bilen på fastlandssidan.
Res i mycket god tid och var beredd på köer.

Kontakt:
Trafikverkets pressjour 0771- 31 15 00
Distriktschef Torbjörn Hedman010-124 44 70 

Nyckelord

Kontakter

Lägg till kontaktperson
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
På Trafikverket jobbar cirka 7000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum