Schibsted

Patric Hamsch blir ny chef på Sportbladet

Dela

Aftonbladet värvar Patric Hamsch till ny chef för Sportbladet. Han kommer närmast från SVT och rollen som nyhets- och digitalchef för SVT Sport. ”Patrics breda erfarenhet från rörlig bild och redaktionell- och strategisk utveckling öppnar för nya möjligheter när Sportbladet nu tar nästa steg mot en ännu större affär och position”, säger Aftonbladets publisher Lena K Samuelsson.

Med Patric Hamsch får Sportbladet en erfaren ledare med en tydlig journalistik idé.
Med Patric Hamsch får Sportbladet en erfaren ledare med en tydlig journalistik idé.

Sportbladet är Sveriges största sportdestination med över en miljon läsare varje dag. När den rosa tidningen nu tar nästa steg för att förstärka affären och positionen blir det under Patric Hamsch ledning. 

– Med Patric Hamsch får Sportbladet en erfaren ledare med en tydlig journalistik idé. Patric har i många år haft olika ledarroller och har jobbat med både nyheter och sport på SVT.  Hans breda erfarenhet från rörlig bild och redaktionell- och strategisk utveckling öppnar nya möjligheter för oss. Jag ser fram emot att han tillsammans med redaktionen nu ska lyfta Sportbladet till nästa nivå, säger Aftonbladets publisher Lena K Samuelsson. 

Patric Hamsch tillträder den 1 december:

– Det ska bli en ära att få leda landets främsta sportredaktion där flera av Sveriges allra bästa journalister jobbar. Och att få göra det i en tid när journalistiken utmanas och kampen om läsarnas tid är stenhård känns både utmanande, svårt och riktigt, riktigt roligt, säger Patric Hamsch.

Han beskriver jobbet som chef för Sportbladet som en dröm som nu går i uppfyllelse.

– Som ung kille i Luleå imponerades jag av Aftonbladets journalister och kvällstidningens tunga avslöjanden. Det fick mig att längta efter att själv få avslöja nyheter, dra fram engagerande berättelser och skriva vassa reportage. Nu när jag faktiskt blir en del av Aftonbladet är det en häftig känsla, säger han.

Stora avslöjanden och starka berättelser kommer att fortsätta vara en viktig drivkraft för Patric Hamsch:

– Sportbladets position är unik. För att utveckla den och affären ska vi fortsätta ha viktiga avslöjanden och starka berättelser, vi måste också ha de stora snackisarna och den bästa fördjupande journalistiken.  

I augusti rekryterade Sportbladet också Katarina Koritz som affärschef med uppdrag att driva den kommersiella utvecklingen inom Sportbladet.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Patric Hamsch, tillträdande sportchef på Aftonbladet. Tel: 070-945 38 70.
Eric Rosén, biträdande redaktör, Aftonbladet. Tel: 070-474 22 51. E-post: eric.rosen@aftonbladet.se
Michael Poromaa, redaktionschef, Aftonbladet. Tel: 070-579 23 62. E-post: michael.poromaa@aftonbladet.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Med Patric Hamsch får Sportbladet en erfaren ledare med en tydlig journalistik idé.
Med Patric Hamsch får Sportbladet en erfaren ledare med en tydlig journalistik idé.
Ladda ned bild
Aftonbladet värvar Patric Hamsch till ny chef för Sportbladet.
Aftonbladet värvar Patric Hamsch till ny chef för Sportbladet.
Ladda ned bild

Om

Schibsted
Schibsted
Västra Järnvägsgatan 21
111 64 Stockholm

08 - 725 25 00https://www.schibsted.com

Följ Schibsted

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Schibsted

Karin Pettersson blir ny kulturchef på Aftonbladet5.12.2019 09:02:24 CETPressmeddelande

I januari 2020 tillträder Karin Pettersson som ny kulturchef på Aftonbladet. ”Hon är en lysande publicist, skribent och debattör. Karin Pettersson brinner för vår tids största fråga, digitaliseringen och plattformarna och de omvälvande förändringar vi står inför. Hon är en intellektuell person med kvällstidningens glimt och känsla för läsaren. Jag ser fram mot en modig, samtida och framtida kulturjournalistik”, säger Aftonbladets publisher Lena K Samuelsson.

SvD och Visual Art tar Bragdguldet till svenska folket28.11.2019 09:04:23 CETPressmeddelande

Svenska Dagbladets Bragdguld är Sveriges finaste idrottspris. Nästa vecka tillkännages vinnare för 95:e gången, men i år på ett helt nytt sätt. Med start idag börjar nedräkningen till tillkännagivandet på drygt 900 digitala skärmar runt om i Sverige. ”Bragdguldet är redan en angelägenhet för många, nu berättar vi om det för ännu fler”, säger Anna Careborg, SvD:s publisher och bragdnämndens ordförande.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum