Schibsted

Patric Hamsch lämnar Sportbladet

Dela

Aftonbladets sportchef Patric Hamsch lämnar Sportbladet av familjeskäl och flyttar hem till Karlstad. Han fortsätter dock leda Sportbladet under tiden som en ny sportchef rekryteras.

Patric Hamsch lämnar Sportbladet av familjeskäl och flyttar hem till Karlstad. Foto: Björn Lindahl
Patric Hamsch lämnar Sportbladet av familjeskäl och flyttar hem till Karlstad. Foto: Björn Lindahl

Patric Hamsch rekryterades hösten 2019. Efter ett knappt år har han fattat beslut att lämna positionen. Orsaken är familjeskäl och Patric Hamsch har klart med en ny tjänst i hemorten Karlstad. 

– Det var ett väldigt, väldigt tufft beslut. Det här var och är ett drömjobb för mig, men min familj måste gå före, säger Patric Hamsch. 

Sportbladet har det senaste året utvecklats både redaktionellt och strategiskt. Gapet till närmaste konkurrenten SportExpressen har växt och satsningen på livesport utvecklas hela tiden. Trots en global pandemi som inneburit att idrottsvärldens förutsättningar förändrats i grunden har 2020 varit ett starkt år för Sportbladet.

– Sportbladet har under Patrics ledning tagit stora steg med journalistiken. Tillsammans har hela redaktionen skapat en ny och tydlig väg framåt. Det är tråkigt att Patric slutar men jag är trygg med att Sportbladet och dess ledning kommer att fortsätta utveckla Sveriges största sportsajt och tidning, säger Aftonbladets publisher Lena K Samuelsson.

En av de strategiska satsningar som gjorts under året är att säkra rättigheterna till Damallsvenskan och Sportbladets fokus riktas just nu mot den stora galan “Damallsvenskans bästa” söndagen den 22 november. 

– Vi har ett otroligt spännande sportår framför oss och redaktionen är redo att ta sig an 2021, säger Lena K Samuelsson.

Patric Hamsch slutar senast i februari 2021. Rekryteringen av ny sportchef har inletts. 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Patric Hamsch, sportchef på Aftonbladet. Tel: 070-945 38 70. E-post: patric.hamsch@aftonbladet.se
Karin Schmidt, redaktionschef, Aftonbladet. Tel: 070-162 24 59 E-post: karin.schmidt@aftonbladet.se
Eric Rosén, biträdande redaktör, Aftonbladet. Tel: 070-474 22 51. E-post: eric.rosen@aftonbladet.se 
 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Patric Hamsch lämnar Sportbladet av familjeskäl och flyttar hem till Karlstad. Foto: Björn Lindahl
Patric Hamsch lämnar Sportbladet av familjeskäl och flyttar hem till Karlstad. Foto: Björn Lindahl
Ladda ned bild

Om

Schibsted
Schibsted
Västra Järnvägsgatan 21
111 64 Stockholm

08 - 725 25 00https://www.schibsted.com

Följ Schibsted

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Schibsted

Premiär! Omni Ekonomi tar över aktieprogrammet och succén #Uppesittarkväll22.2.2021 12:00:00 CETPressmeddelande

Omni Ekonomi tar över och sänder #Uppesittarkväll med start nu på onsdag. Precis som tidigare kommer programmet att sändas kvällen före löning varje månad med aktieprofilerna Albin Kjellberg och Nicklas Andersson som programledare. "Det känns naturligt att Omni Ekonomi tar över programmet. Vi är ju destinationen för alla som älskar aktier och sparande", säger Henrik Danielsson, redaktör på Omni Ekonomi och nu även redaktör för #Uppesittarkväll.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum