Yearwood PR & Productions

Patrik Jean tillbaka med en trestegs-release - EP:n ”Consequence” ute den 6 november

Dela

Patrik Jean släppte den 23 oktober singeln ”Come Through” och fredagen den 30 oktober släpper Patrik låten "One Night / Lifetime", för att äntligen nästa vecka, fredagen den 6 november, komma ut med EP:n ”Consequence”.

Med över 200 miljoner streams i ryggen är Patrik Jean en flerfaldigt platinabelönad låtskrivare och han var en av låtskrivarna bakom låten ”Move” med The Mamas, som vann årets Melodifestival.

Patrik Jean har också skrivit musik åt artister som James Arthur, Felix Jaehn och för TV-programmet Idol.

Större delen av året har Patrik spenderat tiden med att skriva eget material och att experimentera, vilket har resulterat i att han nu släpper två nya singlar och en EP.
Patrik fortsätter nu förverkliga drömmen om att själv framföra sina låtar som artist, och började 2018 släppa sina mest personliga låtar som independentartist. Patriks mest spelade låtar är "Lean On Me", "Prosecco" och "The Talk".

– Låten "Come Through", som jag släppte förra veckan, kombinerar en tung, basdriven produktion med en känslosam men upplyftande text och låten är inspirerad av min process att komma ut som gay. Jag hoppas att kommersiell pop kan bli ännu mer inkluderande, så att alla typer av människor kan känna sig representerade, säger Patrik Jean.

– Min nya låt "One Night / Lifetime" som jag släpper nu på fredag är en låt du spelar högt i bilen medan du låtsas som att dina bekymmer inte existerar. Den handlar om att stanna i förnekelse och hålla kvar i det som en gång var. Låten Consequence från EP:n  handlar om rädslan att investera i nya relationer, efter att ha erfarit konsekvenserna, säger Patrik Jean.

Patrik Jean i SVT 
På releasedagen av EP:n den 6 november gör Patrik sin TV-debut och uppträder i Sveriges Televisons Go’Kväll.

Patrik Jean LIVE på musikklubben First Time
I morgon uppträder Patrik Jean på First Time och spelar några av sina hits samt ger  exklusiv premiär från EP:n ”Consequence”. På scen har Patrik med sig gitarristen Lovisa Sjöberg Nordahl som ofta spelar med Zara Larsson. Musikklubben First Time drivs av P3-legenden Anders Olsson, tidigare producent för "P3 Osignat". Tillsammans med Kim Högstedt på Timebar och Yearwood PR vill Anders skapa en opretentiös och avslappnad musikklubb med osignade artister för branschfolk och nöjesindustri.

First Time, Timebar, Hornsgatan 174, Hornstull, Stockholm.

Patrik Jeans senaste video till låten 24

Nyckelord

Kontakter

Marcus Årskog, YWPR, 070-758 57 78, marcus@yearwoodpr.com

Bilder

Länkar

Om

Yearwood PR & Productions
Yearwood PR & Productions

STOCKHOLM

+ 46 70 758 57 78https://www.yearwoodpr.com

Yearwood PR & Productions hjälper dig från grunden med analys, strategi, idéer samt PR- och aktivitetsplaner för att bygga ditt varumärke och skapa uppmärksamhet. Vi hjälper dig att få möjlighet att synas i rätt kanaler för din målgrupp vid rätt tillfälle.

Vi arbetar främst inom musik kultur, nöjesindustri och branscherna restaurang- och krogliv, hotell, mode, styling, inredning och skönhet. Vi har också stor erfarenhet av att planera och genomföra större events och festarrangemang.

Följ Yearwood PR & Productions

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Yearwood PR & Productions

NY JULLÅT: SYLVE i en avskalad cover på Sveriges mest spelade jullåt ”Tänd ett ljus”20.11.2020 06:00:00 CETPressmeddelande

Artisten SYLVE släpper idag en cover på en av våra mest folkkära jullåtar, klassikern ”Tänd ett ljus”. Låten skrevs 1987 av Niklas Strömstedt och Lasse Lindblom och framfördes av gruppen TRIAD, där även Janne Bark ingick. I denna nya version som inte är acapella spelar Mattias Andreasson piano när SYLVE sjunger de välkända textraderna som många av oss kan utantill.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum