Svenska Ishockeyförbundet

Patrik Karlkvist, IK Oskarshamn är utsedd till Årets Forward säsongen 2021/2022

Dela

Kamratföreningen Ishockeyjournalisterna utser efter varje säsong Årets Forward i svensk ishockey. Jimmie Ericsson, Skellefteå AIK utsågs till förste Årets Forward efter säsongen 2012/13. I fjol var det Pontus Holmberg, Växjö Lakers som premierades.

Efter den senaste säsongen är det verkligen en "late blomer" som premierats.Det är Patrik Karlkvist, 30, forward i IK Oskarshamn det handlar om. Han har verkligen tagit en brokig väg till stjärnorna.

Patrik Karlkvist föddes i Trosa, inledde på allvar sin hockeykarriär i Södertälje SK:s J20. Han har sedan vandrat via Nyköping HC, Västervik IK, Hudiksvall HC, Mora IK, Modo Hockey, Vasa Sport och Modo Hockey igen.

Efter fem succésäsonger i Modo, där han inte gjorde under 30 poäng någon gång blev det säsongen 2019/20 hela 68 poäng, valde Patrik Karlkvist spel i SHL med IK Oskarshamn.

I IK Oskarshamn gjorde han dundersuccé. Hela 52 poäng i grundserien, varav 26 mål, flest av alla svenska spelare.

- Det är sådana här överraskande genombrott vi älskar att premiera, säger Hasse Andersson, ordförande i Ishockeyjournalisterna. Det är aldrig för sent att slå igenom som stjärnspelare.

Under säsongen gjorde Patrik Karlkvist debut i landslaget Tre Kronor också - och dessutom sitt premiärmål i den dressen.

Juryns motivering till Årets Forward Patrik Karlkvist:

"Fräck, skridskostark forward med ett mäktigt pricksäkert skott. Han är, som det verkar, född till målskytt."

Här hittar du de tidigare pristagarna >

Nyckelord

Länkar

Om

Svenska Ishockeyförbundet
Svenska Ishockeyförbundet
Tjurhornsgränd 6, 3 tr, Box 5204
121 16 Johanneshov

08-449 04 00http://www.swehockey.se

Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1920. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle.

Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 363 ishallar runt om i landet.

Om Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelanden 
Den som vill ändra, lägga till eller ta bort E-postmottagare meddelar detta till info@swehockey.se

Följ Svenska Ishockeyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Ishockeyförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum