Naturvetarna

Patriq Fagerstedt ny förbundsordförande för Naturvetarna

Dela

Fackförbundet Naturvetarnas kongress har valt Patriq Fagerstedt till ny förbundsordförande. Patriq är medicine doktor och har ett långt fackligt engagemang bakom sig. Han har varit ledamot av Naturvetarnas styrelse sedan 2012.

 

-          Jag är hedrad och tackar för förtroendet. Vi har en bra plattform att utgå från för att utveckla det hållbara arbetslivet och livslånga lärandet. Nu ska vi vässa medlemsnyttan och förbättra stödet ytterligare till våra förtroendevalda ute på arbetsplatserna, säger han.

Patriq Fagerstedt är kemist/mikrobiolog och arbetar som forskningssekreterare på Vetenskapsrådet, där han är programansvarig för det nationella forskningsprogrammet om antibiotikaresistens. Han var tidigare forskare och lärare på Karolinska Institutet och har även arbetat med läkemedelsutveckling på AstraZeneca. Han har ett långt fackligt engagemang bakom sig som ledamot i Naturvetarnas styrelse sedan nio år och tidigare bland annat i Naturvetarnas studentråd, Saco-S, och som ordförande för Sacoföreningen på Karolinska Institutet.

Patriq Fagerstedt vill att Naturvetarna utvecklas för att kunna möta nya behov hos medlemmarna som uppstår när arbetsliv och villkor förändras genom digitalisering, distansarbete och nya anställningsformer, och ge mer resurser till de förtroendevalda.

-          Vi har en stor grupp medlemmar, och potentiella nya medlemmar och studenter inom universitet och högskolor som jag vill ge mer uppmärksamhet. Arbetsvillkor och arbetsmiljön behöver förbättras där, säger han.  

Kontakt:

Patriq Fagerstedt

mejl: patriq.fagerstedt@naturvetarna.se

För mer information:

Petra Malm, Chef Marknad och Samhällspolitisk påverkan

Tfn: 073-366 24 10, mejl: petra.malm@naturvetarna.se

Naturvetarnas styrelse:

Ordförande:

Patriq Fagerstedt, forskningssekreterare på Vetenskapsrådet

Ledamöter:

Melica Clifford, projektledare och miljöspecialist på Sjöfartsverket

Anna Ebbesson, enhetschef på miljöförvaltningen i Göteborg

Irene Kamnert, forskningschef på Hushållningssällskapet

Barnabas Kolumban, Biomedicinsk analytiker på transplantationslaboratoriet i Lund

Sonny La, legitimerad chefsfysiker i Blekinge

Ewa Lavett, frilansande marinekolog

Latifa Lindberg, legitimerad dietist på Karolinska institutet

Mats Linde, intendent vid Mark-Vatten-Miljöcentrum

Pär-Olof Stål, departementssekreterare på Näringsdepartementet

Studentrepresentant:

Colin Andersson, studerar till naturgeograf

Kontakter

Bilder

Om

Naturvetarna är fackförbundet för akademiker inom naturvetenskap. Vi coachar, företräder och stöttar naturvetare på hela arbetsmarknaden, från studietiden och genom hela arbetslivet.

Vi har drygt 34 000 medlemmar inom life science, jord, skog och miljö, de fysiska vetenskaperna, matematik och data. Som expert på naturvetares kompetens och arbetsmarknad erbjuder vi specialiserad service och rådgivning kring karriär, lön och arbetsvillkor. Tillsammans med andra fackliga organisationer förhandlar vi kollektivavtal som reglerar villkoren på svensk arbetsmarknad.

Naturvetarna är ett partipolitiskt obundet fackförbund inom Saco, Sveriges akademikers centralorganisation, vars förbund organiserar medlemmar efter utbildningsområde.

Följ Naturvetarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Naturvetarna

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum