Linköpings kommun

Paul Håkansson ny kommundirektör för Linköpings kommun

Dela

Kommunstyrelsen har idag beslutat att tillsätta Paul Håkansson som ny kommundirektör för Linköpings kommun från och med 1 januari 2017.

- Kommunstyrelsen har idag beslutat att tillsätta Paul Håkansson som ny kommundirektör för Linköpings kommun. Paul Håkansson är en stark och erfaren ledare med ett stort kontaktnät i både kommun och region, såväl som nationellt. Jag ser fram emot att samarbeta med Paul Håkansson för att bygga Linköping starkare för framtiden och fortsätta den framgångsrika utveckling Linköping idag har, säger kommunstyrelsens ordförande Kristina Edlund (S).

Paul Håkansson har tidigare varit yrkesofficer inom militären och landstingsråd. Sedan 2009 arbetar han som VD för Östgötatrafiken.

- Jag är glad och hedrad över mitt nya uppdrag. Det känns mycket spännande att få verka som kommundirektör i Linköping. En kommun som ständigt växer, utvecklas och tar sig an nya utmaningar med tillförsikt. Linköpings kommun har tre kärnvärden; modiga, mänskliga och mångfasetterade! Det ger mig en bra utgångspunkt. Jag avser att matcha dessa kärnvärden i mitt ledarskap. Ledorden för mig är öppet, professionellt och engagemang, tre förhållningssätt som är viktiga för att vi tillsammans ska leda kommunen in i framtiden på ett bra sätt, säger Paul Håkansson.

Bred enighet råder kring valet av Paul Håkansson som ny kommundirektör.

- Paul Håkanssons personliga egenskaper och erfarenheter medför att han är mycket väl lämpad att som kommundirektör bidra till att utveckla Linköpings kommun. Paul Håkansson är en erfaren ledare som också har god kunskap om regionen. Paul Håkansson har härigenom en mycket god grund för att kunna vara en viktig aktör i att ytterligare stärka Linköpings ledande roll inom regionen. Jag ser fram emot ett gott samarbete, säger kommunalråd Paul Lindvall (M).

- Paul Håkansson är en erfaren ledare med gedigen och mångsidig erfarenhet, inte minst från offentlig verksamhet. Jag ser fram emot att ta mig an kommunens olika utmaningar tillsammans med Paul Håkansson, avslutar kommunalråd Nils Hillerbrand (MP).

För ytterligare information kontakta Kristina Edlund 072-240 07 40, Paul Håkansson 070-533 32 87, Paul Lindvall 070-211 44 82 och Nils Hillerbrand 070-362 62 40.

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Nyckelord

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum