Spendrups Bryggeri AB

Paulaner bjuder in till Oktoberfest på Stockholm Beer and Whisky Festival

Dela

Det här året får Stockholm Beer and Whiskey Festival i Nacka ett nytt spännande tillskott då Paulaner bestämt sig för att skapa en autentisk Oktoberfest för mässbesökarna.

Ett stort tält kommer att ställas upp mellan mässlokalerna där det kommer att bjudas på livlig livemusik, tyska delikatesser och halvlitersejdlar av Paulaners äkta Oktoberfestöl.  

Paulaners guldgula Oktoberfestöl är en årstidsspecialitet, som bryggs endast under perioden för den mest kända ölfestivalen i världen, där man varje år serverar över 6 miljoner liter öl. Paulaner är ett av sex utvalda bryggerier som tack vare sin långa tradition och med sitt ursprung i München har exklusiv tillåtelse att kalla sitt öl för ett äkta Oktoberfestöl och servera detta i tälten. Den karakteristiska smaken förklaras av det genuina hantverksarbetet som görs av Paulaners bryggmästare. Det uppskattade ölet återkommer varje år som en av Tysklands mest älskade brygder, men säljs även i ca 60 andra länder. 

Det här är första gången som Paulaner anordnar en Oktoberfest på Stockholm Beer and Whiskey Festival. Festivalen går av stapeln mellan den 24 - 26 september samt den 1 – 3 oktober på NackaStrandsMässan. Alla som besöker mässan är välkomna till Paulaners Oktoberfest. Det går inte att boka platser i förväg.  

För mer information: 
Per Gudrunson, Brand Manager Krušovice, Spendrups Bryggeri 
Telefon: 070-232 49 60, e-post: per.gudrunson@spendrups.se

Annika Molander, kommunikationsdirektör, Spendrups Bryggeri 
Telefon: 073-355 06 16, e-post annika.molander@spendrups.se

Spendrups Bryggeri grundades 1897. Vi är ett bryggeri med ett brett sortiment. Engagemanget och passionen är lika stor nu som då. För oss är alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. Bland våra varumärken finner du Spendrups Bryggeri,  Norrlands Guld, Mariestads, Heineken, Loka, Schweppes, Briska, El Coto, Gallo m fl. Familjeföretaget Spendrups är ett svenskt och oberoende bryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Vi är idag ca 900 medarbetare och omsätter ca 3,3 MDKR. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri och Hellefors Bryggeri.  www.spendrups.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Spendrups Bryggeri AB
Spendrups Bryggeri AB
Box 3006/ Vårby allé 39
143 03 Vårby

08-672 77 00http://www.spendrups.se/

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i fjärde generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har 950 medarbetare och omsätter cirka 3,3 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Hellefors Bryggeri och BIBAB. www.spendrups.se

Följ Spendrups Bryggeri AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Spendrups Bryggeri AB

Henrik Åström ny marknadsdirektör för Spendrups Bryggeri7.3.2018 13:38Pressmeddelande

Spendrups Bryggeri har utsett Henrik Åström till marknadsdirektör. Henrik har arbetet på Spendrups i drygt åtta år, bland annat som Brand Manager och marknadschef. Han har också varit CMO för Max hamburgare och kommer senast från en roll som varumärkesdirektör på Spendrup Brands. Henrik efterträder Leif Börjeson som efter sex år som marknadsdirektör går vidare till en roll som vd på Spring Wine & Spirits, koncernens dotterbolag.

Nu lyfter originalet sin tonic till nästa nivå – Schweppes Premium Mixers22.2.2018 09:42Pressmeddelande

Utan Schweppes ingen tonic. Efter att ha tagit fram originalet till världens alla tonics lyfter Schweppes sin ”uppfinning” till nästa nivå och lanserar tre av sina Premium Mixers i butik. ”Dessa tonics har subtila men viktiga egenskaper som välbalanserad beska och extra tryck i kolsyran vilket ger fler möjligheten att göra den perfekta GT:n hemma”, säger den prisbelönte barmästaren Mathin Lundgren.

Hälsa och smak lyfter försäljningen av alkoholfri öl i Sverige5.2.2018 14:00Pressmeddelande

Försäljningen av alkoholfri öl växer – inte bara i Sverige utan över hela världen. Utvecklingen är till stor del en generationsfråga när allt fler yngre ser till sin hälsa och vill välja drycker med mindre eller ingen alkohol alls. Fortfarande utgör den en mindre del av den totala ölproduktionen, men alkoholfritt ökar både i volym, bredd och sortiment. På Spendrups har försäljningen av alkoholfri öl i stort sett fördubblats de senaste fem åren och under 2018 kommer konsumenterna att se en mängd smakrika nyheter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum