Studentlitteratur AB

Pedagogisk succémetod fortsätter spridas internationellt

Dela

Att rättigheterna till ett läromedel säljs till länder utanför Norden hör inte till vanligheterna. Men Micke Hermanssons pedagogiska koncept Grej of the Day har tidigare sålts inte bara till Norge utan även till Nederländerna. Nu når metoden även Frankrike, och blir med det tillgänglig på ett världsspråk.

Micke Hermansson undervisar en Grej of the Day.
Micke Hermansson undervisar en Grej of the Day.

Grej of the Day bygger på mikrolektioner som ska skapa lust och nyfikenhet kring lärande. På en sådan mikrolektion presenteras dagens grej bland annat med ledtrådar eller fakta som går att samtala kring. Syftet är att presentera kunskap på ett roligare och mer spännande sätt.

Sedan starten för drygt tio år sedan har Grej of the Day vuxit och blivit en stor succé runt om i Sveriges klassrum.

– Konceptet Grej of the Day är unikt, det bygger på sådant som triggar inlärning och minne, säger Micke Hermansson. Ledtråden gör eleven nyfiken och det korta formatet och återberättarfasen gör att kunskapen sätter sig.

– Det är heller inte skapat för en specifik läroplan, men går däremot att anpassa efter en. Och det går ju tydligen också att anpassa till de flesta länder, säger Micke Hermansson.

Micke Hermansson är utbildad mellanstadielärare med 30 år i yrket. Han har använt sig av metoden Grej of the Day sedan hösten 2009 och  utnämndes 2015 till Årets lärare av Handelskammaren. Han har även föreläst om sitt koncept internationellt, i länder som Australien, Turkiet och Finland.

Läs mer om Grej of the Day

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Micke Hermansson undervisar en Grej of the Day.
Micke Hermansson undervisar en Grej of the Day.
Ladda ned bild
Grej of the day – omslag
Grej of the day – omslag
Ladda ned bild
Bild på Micke Hermansson
Bild på Micke Hermansson
Ladda ned bild

Länkar

Om

Studentlitteratur AB
Studentlitteratur AB
Åkergränden 1
221 00 Lund

046-31 20 00https://www.studentlitteratur.se

Studentlitteratur AB är Sveriges ledande utbildningsförlag. I nära samverkan med företrädare för förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning, universitet och högskola samt yrkeslivet utvecklar företaget produkter som stödjer kompetensuppbyggnad längs hela kunskapsresan. Företaget, som är familjeägt, finns i Lund. Studentlitteraturkoncernen omsätter 422 miljoner kronor och har 164 anställda.

Följ Studentlitteratur AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Studentlitteratur AB

Nytt pris för bästa rättsteoretiska examensarbete23.5.2022 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

När David Reidhav slutade som lektor i allmän rättslära vid Lunds universitet 2019 avtackades han av kollegor vid juridiska fakulteten med boken Juridiska grundbegrepp – Vänbok till David Reidhav (Studentlitteratur, 2019). David var en mycket uppskattad lärare i rättsteori och boken används nu som kurslitteratur på den kurs på juristprogrammet där David undervisade. I boken medverkar 14 lärare i rättsteori som kapitelförfattare och all royalty går till ett nyinstiftat pris: David Reidhavs pris för bästa rättsteoretiska examensarbete. Den 3 juni 2022 delas det ut för första gången.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum