Uppsala kommun

Pedagogiskt pris inrättas inom vuxenutbildningen i Uppsala

Dela

Kommunstyrelsen beslutade 6 maj att inrätta ett pedagogiskt pris inom vuxenutbildningen i Uppsala. Priset ska delas ut en gång per år och har till syfte att uppmärksamma och visa uppskattning för det arbete som lärare gör, att uppmärksamma och inspirera till pedagogisk utveckling och att lyfta och sprida goda exempel.

Lärare inom vuxenutbildningen ska uppmärksammas med nytt pedagogiskt pris. 
Foto Uppsala kommun
Lärare inom vuxenutbildningen ska uppmärksammas med nytt pedagogiskt pris. Foto Uppsala kommun

Elever, kollegor, rektorer, chefer och Uppsalabor kan nominera en pedagog eller ett arbetslag till priset. Nominering ska ske 1 augusti – 30 september och varje nominering ska beskriva på vilket sätt pedagogen eller arbetslaget arbetat för att skapa förutsättningar för elevers lärande och hur de bidragit till skolutveckling.

– Vuxenutbildningen är oerhört viktig för att främja livslångt lärande och för att möjliggöra omställning på arbetsmarknaden. Genom att inrätta ett pedagogiskt pris vill vi lyfta vuxenutbildningens vikt för hela Uppsala kommuns utveckling, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande. 

– Lärare ska uppmärksammas och uppmuntras. Sedan länge har pedagogiska priset delats ut till lärare i förskolan, grundskolan och gymnasiet. Nu ska vi även belöna de som undervisar vuxna. Det är pedagoger som ger individer en ny chans i livet genom att lära sig ett nytt yrke, byta karriär eller lära sig det svenska språket. Priset delas ut till lärare inom vuxenutbildning oavsett om de jobbar inom Uppsala kommun eller hos en privat aktör, säger Mohamad Hassan (L), vice ordförande i kommunstyrelsen och ordförande i arbetsmarknadsnämnden.

En kvalitetsutmärkelse som stimulerar utveckling
En jury bestående av nämndledamöter och tjänstepersoner kommer att utse en eller flera vinnare. Prissumman uppgår till ett sammanlagt belopp om 50 000 kronor, antingen i form av 5 000 kronor per person eller max 50 000 kronor för ett arbets- eller ämneslag.

– Priset kan ses som en kvalitetsutmärkelse och det känns väldigt bra att pedagoger inom vuxenutbildningen uppmärksammas. Jag är också glad över att det är kopplat till det fortsatta yrkesutövandet, exempelvis fortbildning, då vi vill stimulera till fortsatt pedagogisk utveckling, säger Ulrika Grönqvist, vuxenutbildningschef i Uppsala kommun.

Nyckelord

Kontakter

Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande
Telefon: 018-727 1318
Mobil: 076-137 7879
E-post: erik.pelling@uppsala.se

Mohamad Hassan (L), ordförande arbetsmarknadsnämnden
Telefon: 018-727 1300
Mobil: 073-048 8923
E-post: mohamad.hassan@uppsala.se

Ulrika Grönqvist, vuxenutbildningschef Uppsala kommun
Telefon: 018-727 4988
Mobil: 072-469 6067
E-post: ulrika.gronqvist@uppsala.se

Eva Kjeller, presskommunikatör
Mobil: 072-596 9010
E-post: eva.kjeller@uppsala.se

Bilder

Lärare inom vuxenutbildningen ska uppmärksammas med nytt pedagogiskt pris. 
Foto Uppsala kommun
Lärare inom vuxenutbildningen ska uppmärksammas med nytt pedagogiskt pris. Foto Uppsala kommun
Ladda ned bild

Länkar

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Pressinbjudan: Invigning av Företagslabbet24.9.2020 11:11:36 CESTPressinbjudan

Onsdag 30 september invigs Företagslabbet i Gottsunda centrum Företagslabbet arbetar för att fler ska kunna förverkliga sina företagsidéer och bli egna företagare. Det skapar fler jobb i Uppsala. Företagslabbet drivs av Uppsala kommun, Almi Företagspartner och Region Uppsala. Under invigningen ger komikern Özz Nüjen en inspirerande stand up-show där han berättar om motgångar han stött på och hur han hanterat dem. Även Mohamad Hassan, ordförande arbetsmarknadsnämnden och Charlotte Skott, näringslivsdirektör i Uppsala kommun kommer att hålla tal under invigningen. Media inbjuds att delta i invigningen, tid för intervjuer kommer att finnas. Datum: 30 september Tid: 16.00-18.00 Plats: Marknaden i Gottsunda centrum Viktigt att media föranmäler sig då detta event har ett begränsat antal platser. På invigningen deltar max 50 personer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum